Viz er ukida doplatu za ručni prtljag; Uvećanje profita u drugom tromesečju; Imenovan novi menadžment

Izvor: TangoSix.rs, 19.Jul.2017, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Viz er ukida doplatu za ručni prtljag; Uvećanje profita u drugom tromesečju; Imenovan novi menadžment

Doplata za unošenje većeg komada ručnog prtljaga u putničku kabinu ukida se na svim letovima Viz era (Wizz Air) od 29. oktobra, saopšteno je iz te avio-kompanije.
Kako navode, putnici će moći da unesu u putničku kabinu jedan komad ručnog prtljaga maksimalnih dimenzija 55x40x23cm, pri ćemu će taj prtljag biti uključen u cenu karte.
– Ova odluka predstavlja povećanje limita besplatnog ručnog prtljaga za 50% u odnosu na trenutno važeće pravilo. >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << Putnicima koji su već ranije kupili karte, sa doplatama za veći ručni prtljag, a putuju od 29. oktobra, biće vraćen novac u iznosu plaćene doplate uvećane za 20% u vidu kredita u okviru njihovog WIZZ naloga. – objašnjavaju iz kompanije.

Viz er objavio je i novu, dodatnu uslugu za putnike „WIZZ Priority“ koja podrazumeva prioritetno ukrcavanje, mogućnost da putnici u ručni prtljag unesu i jednu dodatnu, malu torbu (maksimalnih dimenzija 40x30x18 cm), kao i zagarantovano unošenje ručnog prtljaga u putničku kabinu, počev od 29. oktobra, kažu iz kompanije.
Rezultati rada Viz era Kako prenosi „Financial Times“, ukupni prihodi Viz era porasli su za 28,6% što iznosi 469,3 miliona evra, dok su profiti pre oporezivanja porasli za 16% na 60,5 miliona evra u periodu od tri meseca do 30. juna. Neto profit u prvom kvartalu ove godine veći je za 50,4% u odnosu na isti period prehodne godine i iznosi 58,1 miliona evra.
Takođe, avio-kompanija kaže da od sada očekuje uvećanje godišnjeg profita do gornjih planiranih granica u rasponu između 250 i 270 miliona evra.
Prema navodima tog medija, ukupan broj putnika porastao je za više od četvrtine što iznosi 7,2 miliona putnika, s obzirom na to da je kompanija dodala 10 novih ruta, uključujući i nove aerodrome u Rusiji, Kazahstanu i Maroku.
Novi članovi višeg menadžerskog tima Na mestu izvršnog potpredsednika i zamenika generalnog direktora od sada će biti Stephan Jones koji će preuzeti dužnost kasnije tokom ove godine, saopšteno je iz Viz era.
– Kao izvršni potpredsednik i zamenik generalnog direktora Jones će biti odgovoran za organizaciju rada Viz erovih komercijalnih, marketinških i informacionih odeljenja zajedno sa komercijalnih direktorom, direktorom marketinga i šefom odeljenja informacionih tehnologija, koji će mu biti direktno podređeni, i sa kojima će uzeti važno učešće u svim planovima upravnog odbora. – kažu iz te kompanije.
Takođe, Viz er je objavio i promovisanje dva člana uprave u svoj izvršni tim. U finansijskog direktora promovisan je Iain Weherall, koji će od 1. avgusta na toj poziciji biti zadužen za knjigovodstvo i poresku politiku, finansijsko planiranje i kontrolu, kao i preuzimanje novih aviona i korporativne finansije i dobavljače. 
Na mesto tehničkog direktora postavljen je Heiko Holm brinuti o plovidbenosti flote i koordiniraće rad svih 145 tehničkih službi za održavanje aviona, navode iz Viz era.

The post Viz er ukida doplatu za ručni prtljag; Uvećanje profita u drugom tromesečju; Imenovan novi menadžment appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Povezane vesti

“Wizz Air” ukida doplatu za ručni prtljag

Izvor: JužneVesti.com, 19.Jul.2017

Putnici koji sa niškog aerodroma lete avionima kompanije Wizz Air, od 29. oktobra će moći u putničku kabinu besplatno da unesu ručni prtljag za 50% veći od dosadašnjeg, saopštili su u ovoj avio-kompaniji. Oni dodaju da će onima koji su već kupili karte sa doplatom za ručni prtljag, a putuju...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.