Više turista na Zlatiboru nego u prošloj godini

Izvor: Politika, 31.Avg.2010, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više turista na Zlatiboru nego u prošloj godini

ZLATIBOR - Na Zlatiboru je tokom jula i avgusta boravilo za oko 20 odsto više gostiju nego u istom lanjskom perodu, potvrdio je danas Tanjugu direktor Turističke organizacije Arsen Đurić, koji smatra da je to veliki uspeh ovog turističkog centra, s obzirom na aktuelenu ekonomsku krizu koja se posebno odrazila na turizam. „Jedan od značajnih faktora koji su uticali na povećanje broja gostiju i noćenja na Zlatiboru je politika cena koje su u letnjoj sezoni bile niže i do 20 odsto u odnosu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << na prethodnu zimsku sezonu, što je rezultiralo dobrom popunjenošću smeštajnih kapaciteta”, istakao je Đurić.

On je izrazio nadu da će, s obzirom na najavljene goste tokom septembra, ova godina nadmašiti prošlogodišnji broj turista za desetak odsto i pored nešto slabije posete u prva dva meseca 2010, te da će biti ostvareno ukupno više od 1,1 miliona noćenja. „Tokom letnje sezone imali smo dvostruko više stranih turista na Zlatiboru iz mnogih evropskih zemalja, a masovnije prisustvo gostiju iz Makedonije i Slovenije rezultat je izuzetno uspešne promotivne kampanje koju smo u tim zemljama imali u predsezoni”, ocenio je Đurić.

Iako letnja sezona na Zlatiboru još nije završena, ovaj planinski turistički centar priprema se za narednu zimsku sezonu, kada bi i ski centar „Tornik” trebalo da zasija u pravom svetlu.

U hotelu „Olimp” su u zavrsnoj fazi radovi na rekonsturkciji tog objekta, u kome su u letnjoj sezoni bili u funkciji novi smeštajni kapacitet, a do Nove godine biće i završen luksuzni velnes centar na oko 1.000 metara kvadratnih.

Tanjug

objavljeno: 31/08/2010.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.