Vežba SAJ-a na aerodromu Nikola Tesla

Izvor: RTS, 02.Jul.2017, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vežba SAJ-a na aerodromu "Nikola Tesla"

Na aerodromu "Nikola Tesla" Specijalna antiteroristička jedinica MUP-a Srbije prikazala je taktičko-pokaznu vežbu oslobađanja talaca iz aviona i autobusa.
Tokom vežbe, avion sa taocima prinudno je sleteo na beogradski aerodrom. Otmičari zahtevaju dopunu goriva a zauzvrat bi oslobodili dvoje bolesnih talaca. Preuzimaju ih sanitetske ekipe.

Dok traju pregovori deo jedinice upada u avion kroz >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << devet otvora. Odvraćaju pažnju otmičara i u vrlo kratkom roku potpuno kontrolišu avion. Savladani su otmičari, zbrinjavaju se putnici.
Detektori, robot odelo i specijalizovani službeni psi tragaju za eskplozivnim sredstvima. Uspešno su savladani i teroristi koji su oteli autobus.
Kako bi bili još efikasniji, pripadnici SAJ-a dobiće tokom godine novu opremu, nova oklopna vozila domaće proizvodnje i uniforme.
Gostujući u Dnevniku RTS-a ministar policije Nebojša Stefanović je rekao da je Srbija bezbedna, i da jedinice MUP-a svakodnevno uvežbavaju sve moguće scenarije.
"Videli ste u svetu šta može da se dogodi kada su sredstva izvršenja kamioni ili autobusi, a ne sofisticirana oružja, zato policija priprema sve scenarije odbrane da bismo predupredili da naši građani budu ugroženi. Građani su bezbedni, MUP svaki dan naporno radi da obezbedi sa obaveštajnom mrežom i svim jedinicama za reagovanje da ne postoji niko ko može da misli da je Srbija laka meta. Napredovali smo poslednje dve, tri godine u smislu opreme, uniforme i vozila", rekao je Stefanović.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vežbe SAJ-a na aerodromu "Nikola Tesla" VIDEO

Izvor: B92, 02.Jul.2017

Beograd -- Na aerodromu "Nikola Tesla" Specijalna antiteroristička jedinica MUP-a Srbije prikazala je taktičko-pokaznu vežbu oslobađanja talaca iz aviona i autobusa...Tokom vežbe, avion sa taocima prinudno je sleteo na beogradski aerodrom. Otmičari zahtevaju dopunu goriva a zauzvrat bi oslobodili...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.