Vežba PVO “Štit 24“: Hrvatska vojska prvi put lansirala raketu sistema Mistral 3

Izvor: TangoSix.rs, 16.Apr.2024, 08:10

Vežba PVO “Štit 24“: Hrvatska vojska prvi put lansirala raketu sistema Mistral 3

Kako je u petak 12. aprila saopštilo ministarstvo odbrane Hrvatske (MORH), na vojnom poligonu 119. brigade Hrvatske vojske na Rtu Kamenjak, u Premanturi kod Pule, istog dana je na međunarodnoj vojnoj vežbi “Štit 24” održan Dan visokih zvanica.
Iz MORH-a navode da je nosilac vežbe bio puk protivvazduhoplovne odbrane hrvatske kopnene vojske uz učešće Oružanih snaga Sedinjenih Američkih Država, Poljske, Slovenije i Francuske.
Napominje se da je to vežba sa najdužom tradicijom u hrvatskoj vojsci, u kojoj je ove godine učestvovalo oko 300 pripadnika Oružanih snaga Hrvatske i zemalja partnera koji su koristili raketne i artiljerijske sisteme protivvazduhopovne odbrane malog i srednjeg dometa.
...

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.