Izvor: RTS, 07.Feb.2022, 19:50

Vesić za RTS: Prosečna plata 2030. u Beogradu biće 200.000 dinara

Beograd će za deset godina izgledati znatno drugačije od ovog danas, ako je suditi prema najavi zamenika gradonačelnika Gorana Vesića. Prestonica će imati metro liniju, sva vozila javnog prevoza biće ekološka, imaće 40 novih vrtića, a prosečna plata u Beogradu biće 200.000 dinara, rekao je Vesić gostujući u Beogradskoj hronici.
Gradsko veće usvojilo je rebalans budžeta Beograda, koji će pred odbornicima Skupštine biti sledeće nedelje. Gostujući >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Beogradskoj hronici, Goran Vesić je rekao da će budžet koji će biti usvojen 14. februara iznositi više od 165,9 milijardi dinara.

"Bitno je povećan budžet gradskim opštinama, za oko sedam odsto, a budžet gradu za oko tri odsto", izjavio je Vesić.
Prema njegovim rečima, povećan je budžet za životnu sredinu, ukupno za oko deset odsto.
"Biće finansirana i kupovina tableta (računara) za učenike, udžbenika za roditelje, čija deca će ove godine upisati prvi i drugi razred. Opredeljen je novac za linijski park koji se radi na Dorćolu, za pošumljavanje školskih dvorišta", precizirao je Vesić.
Na prošloj sednici Skupštine grada izloženi su planovi za Beograd u narednih deset godina. Na pitanje koliko će se razlikovati Beograd 2030. od ovog danas, Vesić je odgovario da će prestonica imati metro liniju – 42,1 kilometar sa 44 stanice – dva nova tunela, da će sva vozila javnog prevoza biti ekološka, a imaće i 235 novih kilometara prigradske železnice.
Dodaje da biti i sređen plato ispred Hotela "Moskva", 40 novih vrtića, više od 110 parkova, devet od deset kuća imaće kanalizaciju, sedam novih mostova, te da će proseča plata biti 200.000 dinara.
"Prosečna plata u Beogradu biće 200.000 dinara. Sada iznosi 741 evro, 2013. godine iznosila je oko 460 evra. U Srbiji je prosečna plata krajem godine bila 581 evro, a 2013. godine 331 evro", ukazao je Vesić.
Kako će se kontrolisati buka Sutra počinje kontrola buke. Vesić objašnjava da će komunalna milicija prvo upozoriti one koje prave buku. Ukoliko je ne smanje, komunalci mogu da napišu kaznu, kao i da uklone sredstvo sa kojeg se emituje buka.
"Konačno počinje primena Zakona o buci. Buka je jedan od većih problema grada Beograda. Sada će svi moći normalno da rade jer najveći broj ugostitelja radi normalno. Ona manjina koja je maltretirala građane koji žive u zgradama, to više neće moći", upozorava Vesić.
Prema njegovim rečima, do kraja meseca počeće da radi još 45 novih pripadnika komunalne milicije, a raspisuje se konkurs za još 100 pripadnika.
"I dalje ih neće biti dovoljno, ali će biti dovoljno da pokrijemo prigradske opštine", zaključuje zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"BEOGRAD ĆE ZA DESET GODINA IZGLEDATI ZNATNO DRUGAČIJE" Vesić: Prosečna plata 2030. u Beogradu biće 200.000 dinara

Izvor: Blic, 07.Feb.2022

Beograd će za deset godina izgledati znatno drugačije od ovog danas, ako je suditi prema najavi zamenika gradonačelnika Gorana Vesića. Prestonica će imati metro liniju, sva vozila javnog prevoza biće ekološka, imaće 40 novih vrtića, a prosečna plata u Beogradu biće 200.000 dinara, rekao je...

Nastavak na Blic...

Vesić: Rebalans budžeta Beograda sledeće nedelje pred odbornicima

Izvor: Beta, 07.Feb.2022

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je Gradsko veće usvojilo rebalans budžeta Beograda, koji će pred odbornicima Skupštine biti sledeće nedelje.On je za Radio-televiziju Srbije (RTS) kazao da će budžet koji će biti usvojen 14. februara, iznositi više od 165,9 milijardi...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.