Većina nestalih na prostoru bivše Jugoslavije su Srbi

Izvor: RTS, 01.Avg.2019, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Većina nestalih na prostoru bivše Jugoslavije su Srbi

Na prostoru bivše Jugoslavije i dalje se 10.179 ljudi vode kao nestali, a trećinu – više od 3.500, čine Srbi.
Do zastoja u njihovom pronalaženju dolazi zbog nedostatka novih informacija, kaže predsednik Komisije za nestala lica Veljko Odalović na sednici skupštinskog Odbora za dijasporu.

Sa Bosnom i Hercegovinom postoji saradnja, ali otežana složenim sistemom upravljanja u Sarajevu. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
U Hrvatskoj je u poslednjih godinu dana identifikovano 40 osoba. Odalović ukazuje da sa Zagrebom Srbija ima međudržavni sporazum i protokol.
"Međutim, tu smo sad imamo novi problem, jer koncept koji zagovara nova struktura koja tamo funkcioniše je da se i sporazum i protokol stave u drugi plan, te da se ide ka novim pravilima, sve u duhu novog zakona u vezi sa nestalim licima. Verujem da ćemo imati ozbiljnih blokada", rekao je Odalović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na prostoru bivše Jugoslavije od 10.179 nestalih, trećina su Srbi

Izvor: VOA, 01.Avg.2019

Predsednik Komisije za nestala lica Vlade Srbije Veljko Odalović, izjavio je da se na prostoru bivše Jugoslavije i dalje 10.179 lica vode kao nestala, a trećinu, tačnije više od 3.500, čine Srbi. Odalović je na sednici Odbora Skupštine Srbije za dijasporu rekao da čitavom regionu nedostaju...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.