Vanredna situacija na aerodromu Nikola Tesla! Spasilačko-vatrogasna služba reagovala u najkraćem roku!

Izvor: BKTV News, 14.Feb.2018, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vanredna situacija" na aerodromu "Nikola Tesla"! Spasilačko-vatrogasna služba reagovala u najkraćem roku!

Sistemi regovanja na vanredne situacije u Srbiji spremni su da u najkraćem roku odgovore na sve izazove i da zajedničkim radom utiču da građani budu što bezbedniji.

To je izjavio potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović, koji je danas na Aerodromu „Nikola Tesla“ prisustvovao pokaznoj vežbi Spasilačko-vatrogasne službe.

FOTO: MUP

Stefanović je istakao da je Spasilačko-vatrogasna >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << služba Aerodroma „Nikola Tesla“ na prikazanoj vežbi pokazala da je, uz modernu opremu, sposobna, obučena i spremna da u slučaju nekog incidenta u najkraćem vremenu reaguje.



Vlada Srbije donela odluku! Koncesija za aerodrom "Nikola Tesla" ide Francuzima, evo na koliko godina!

FOTO: MUP

„To je posledica dobrog rada Republike Srbije, finansijske konsolidacije i dobrog rada rukovodstva Aerodroma „Nikola Tesla“. Da bi se obezbedila najmodernija oprema trebalo je taj novac zaraditi, trebalo je obezbediti da se broj putnika poveća, tokom prošle godine bilo je čak 5.300.000, i da se značajan deo profita odvoji za bezbednost“ naveo je Stefanović.

Dividende za akcionare: Evo koliko NOVCA ĆE DOBITI GRAĐANI od aerodroma "Nikola Tesla"

Stefanović, koji je obišao i Aerodrom „Nikola Tesla“, istakao je da on ima najsavremeniji sistem kontrole, koji će biti komforniji za putnike, jer će bez skidanja obuće i drugih predmeta, moći da se kontroliše ne samo metal, već i čestica koje se vezuju za eksploziv, tečnosti i sve drugo što može predstavljati bezbednosni rizik.

FOTO: MUP

„Cilj i zadatak Ministarstva unutrašnjih poslova i granične policije je da su saradnji sa aerodromskim službama i carinom postanemo još efikasniji u radu“ rekao je Stefanović.

FOTO: MUP

Prema njegovim rečima, pripadnici granične policije, među kojima su i neki svršeni studenti Kriminalističko policijske akademije, koji su prve policijske korake počeli u graničnoj policiji na aerodromu, teže stalnim obukama, jer znanjem žele da doprinesu kvalitenijoj kontroli i uspešnijoj borbi protiv svih vidova ugrožavanja bezbednosti, ali i ispunjavanju preduslova da građani budu zadovoljni brzinom i radom granične službe.

FOTO: MUP

Drama na nebu iznad Srbije! Avion prinudno sleteo na aerodrom "Nikola Tesla", putnik preminuo!

Ministar je dodao da mu je drago da Aerodrom „Nikola Tesla“ implementira nove sisteme bezbednosti, koji ga čine jednim od najbezbednijih u regionu, čime podstiče i druge bezbednosne sisteme da unapređuju svoj rad i budu efikasniji u zaštiti građana.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.