[VIDEO REPORTAŽA] Obilazak Super Herkulesa C-130J na Batajnici

Izvor: TangoSix.rs, 15.Nov.2017, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

[VIDEO REPORTAŽA] Obilazak Super Herkulesa C-130J na Batajnici

Kao transport i podrška vojnoj aktivnosti „Double Eagle“ ili „Zima 2017“ USAF Europe poslao je dva aviona Herkules C-130J.
Letelice pripadaju 37. transportnoj eskadrili „Blue Tail Flies“ 86. transportnog vinga baziranog u Ramštajnu, Nemačka. U pitanju je poslednja iteracija jednog od najzastupljenijih američkih transportnih aviona koji se fizički prepoznaje po dužem trupu i karakterističnim oblikom elise.
Tango Six je dobio priliku da juče obiđe letelicu i od jednog >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << od pilota čuje najinteresantnije detalje vezane za njegove performanse i upotrebu. Od opisa korišćenja HUD-a do drugih para-drop i cargo-drop detalja.
Interesantno je da ni domaćini ni gosti nisu pomenuli da je na Batajnici u okviru ovonedeljne aktivnosti prisutna i treća formacija specijalnih jedinica. Reč je o „Phoenix Raven Global Protection“ timu koji je neprimetno „embedovan“ u redovnu posadu i od tehničara ih jedino razdvajaju prišivka i redni broj pripadnika. U pitanju su specijalne snage koje su zadužene isključivo za čuvanje letelica i posada u rizičnim područijima u kojima USAF operiše.

 

The post [VIDEO REPORTAŽA] Obilazak Super Herkulesa C-130J na Batajnici appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.