Uštedeli: Užičani plešu sa Evropom u majicama domaće izrade

Izvor: Blic, 16.Maj.2016, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uštedeli: Užičani plešu sa Evropom u majicama domaće izrade

Dilema oko tradicionalne Maturantske parade o opremi u kojoj će se učenici završnih razreda užičke škole pridružiti Plesu tolerancije danas je otklonjena.

Iako je prethodnih dana bilo neizvesno da li će oko 900 maturanata iz ovog grada igrati Štrausov kvadril u narandžastim, odnosno crnim majicama zbog navodnog nedostatka novca u gradskoj kasi, obelodanjeno je da Maturantska parada neće odstupiti od zvaničnog kolorita.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << obećao je da će grad finansirati nabavku opreme za paradu.

- Sredstva za nabavku opreme za maturantsku paradu nisu bila predviđena budžetom, ali postoji način da se ona nabavi zakonito, putem aproprijacija. Nećemo prihvatiti cene organizatora, nego ponude koje su daleko prihvatljivije. Majice, pištaljke i kišobrani trebalo je da koštaju 560.000 dinara, a mi ćemo ih nabaviti za 430.000. Trudićemo se da veći deo opreme sačuvamo kako svake godine ne bi trošli po pet-šest hiljada evra za Maturantsku paradu - objasnio je Petković.

Maturantska parada u okviru „Plesa sa Evropom“ biće održana 20. maja, podržaće je maturanti iz 17 država, a Užice je jedan od srpskih gradova u kome će se igrati simultani kvadril.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.