Uspostavljen saobraćaj na pruzi Lapovo-Kraljevo

Izvor: Studio B, 02.Okt.2010, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspostavljen saobraćaj na pruzi Lapovo-Kraljevo

Saobraćaj na pruzi Lapovo-Kraljevo uspostavljen je jutros u 5:10 časova, kada je i normalizovan putnički i teretni saobraćaj na njoj.

Šef Železničkog čvora Kraljevo, Milinko Bojanić, rekao je FoNetu da je jutros normalizovan saobraćaj putničkih i teretnih vozova, nakon prekida od 56 časova izazvanog iskliznućem iz šina pet teretnih vagona u blizini železničke stanice Guberevac.

Ekipe Železnice Srbije uklonile su havarisane vagone i sanirale oštećenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << koloseka u dužini od 150 metara posle čega je uspostavljen redovni železnički saobraćaj putničkih i teretnih vozova, rekao je Bojanić.

Prilikom izletanja iz šina pet vagona teretnog voza u sredu 29. septembra u 20:50 časova oštećen je kolosek dužine 150 metara, a tom prilikom uništene su i dve skretnice.

U incidentu nije bilo povređenih, a prema informacijama iz Železnica Srbije, kompozicija se kretala propisanom brzinom.

Tokom radova na rekonstrukciji oštećenog koloseka, otkazani su svi lokalni putnički vozovi koji saobraćaju između Lapova i Kraljeva, kao i direktna kola koja saobraćaju na relaciji Niš - Lapovo- Kraljevo – Požega - Bar, a putnici iz Niša za Bar i obratno upućivani se na alternativni prevozni pravac preko Beograda.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.