Uskoro letovi s Morave, koliko će koštati karta do Beča

Izvor: RTS, 14.Dec.2019, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro letovi s Morave, koliko će koštati karta do Beča

Prvi let za Beč sa aerodroma "Morava" u Lađevcima zakazan je za sledeći utorak, a među prvim putnicima biće zvaničnici lokalnih samouprava i upravnih okruga. Karata za prvi let nije bilo ni u trenutku kada su puštene u prodaju. Zašto, od "Er Srbije" nismo dobili odgovor.
Prvog dana prodaje, najjeftinija povratna karta sa polaskom 24. decembra i povratkom 27. decembra koštala je 9.998 dinara i mogla >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je da su kupi samo u agencijama i preko kol-centra kompanije.

Da ste juče kupili tu kartu preko interneta, koštala bi vas gotovo 3.800 dinara više.
Najave da će prvi let biti u prvoj nedelji decembra nisu se ostvarile. O razlozima se polemisalo u javnosti.
Direktor aerodroma "Morava" Dragan Bugarinović kaže da je aerodrom bio spreman da prihvati prve putnike i početkom decembra.  
"Aerodrom je spreman još od od 28. juna, od otvaranja je taj aerodrom spreman za obavljanje letova tako da apsolutno nema nikakve sumnje da je bio i od prvog decembra. Mislim da svi jedva čekaju taj momenat. Dugo vremena iščekuju konkretne poslove na ovom aerodromu", kaže Bugarinović.
"To su radnici koji su već radili te poslove na niškom aserodromu i neće im biti prvi put da rade, ali na svom aerodromu je nešto posebno. I zato, kažem, željno iščekuju taj trentak", navodi Bugarinović.
Ističe da su prema nekim informacijama, prvi letovi solidno popunjeni, što očekuje i dalje jer se približava Nova godina. 
Iako je prvobitno bilo najavljeno, da će se od Kraljeva do Beča i nazad leteti tri puta nedeljno tokom cele godine, kako je definisala i konkursna deokumentacija, kompanija "Er Srbija" leteće dva puta nedeljno zimi i tri puta leti.
Za Solun će takođe, umesto tri, leteti dva puta tokom leta.
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastruktutre pitali smo da li će se broj letova nedeljno povećati u skladu sa traženim u konkursnoj dokumentaciji, ali odgovor nismo dobili.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.