Uskoro će se znati gde je grob Draže Mihailovića

Izvor: S media, 19.Jul.2009, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro će se znati gde je grob Draže Mihailovića

Srpska narodna odbrana u Americi ustupiće nadležnima u Beogradu autentični snimak svedočenja nedavno preminulog Ljube Lazarovskog o streljanju Draže Mihailovića i mestu na kome je pokopan.

Snimak će biti ustupljen Republičkom javnom tužilaštvu i Državnoj komisiji za utvrđivanje činjenica o likvidaciji četničkog komandanta iz Drugog svetskog rata.

Bivši podoficir KNOJ Ljubo Lazarevski umro je u 82. godini života pre nego što je dao iskaz članovima >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Državne komisije za utvrđivanje činjenica o likvidaciji generala Dragoljuba Mihailovića.

On je neposredno pred smrt pred kamerama Srpske narodne odbrane detaljno opisao lokaciju u Lisičjem potoku u Beogradu, na kojoj je nakon izvršenja smrtne kazne pokopan general Mihailović.

Predsednik Srpske narodne odbrane u Americi Slavko Panović kaže da ta organizacija pozdržava napore sudskih organa u Srbiji da se konačno otkrije najstrože čuvana tajna

posleratnih komunističkih vlasti.

"U nadi da će istina o smrti generala Mihailovića konačno biti otkrivena, kao i mesto na kome je sahranjen, Srpska narodna odbrana će ustupiti Tužilaštvu video zapis

svedočenja Ljube Lazarovskog, snimljen neposredno pred njegovu smrt", kaže Panović.

Srpska narodna odbrana je u više navrata zahtevala od državnih organa Srbije otvaranje tajnih dosijea o likvidaciji i mestu na kome je pokopan general Mihailović, a nedavno je raspisala nagradu od 100.000 dolara potencijalnom

pronalazaču groba generala Mihailovića.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.