Umesto đaka, u klupama sedeli roditelji

Izvor: Blic, 02.Sep.2009, 06:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umesto đaka, u klupama sedeli roditelji

Šabac - Za učenike drugog razreda OŠ "Jovan Cvijić" u Zminjaku kod Šapca juče nije počela školska godina. Umesto njih u školskim klupama sedeli su roditelji koji od Školske uprave u Valjevu traže da ispune obećanje i vrati im učiteljicu Svetlanu Kojić koja je sa njima bila i u prvom razredu, a od Milanke Banovac, zamenice direktora škole, da podnese ostavku. U suprotnom, najavljuju da će protest radikalizovati i decu ispisati iz škole.

Uprkos obećanjima Veroljuba >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Lazarevića, načelnika Školske uprave za Mačvanski i Kolubarski okrug u Valjevu, da će školi u Zminjaku naložiti da na posao vrate učiteljicu Svetlanu Kojić, juče je Milanka Banovac roditeljima rekla da se to, ipak, neće desiti. Uz pretnje da će pozvati policiju ukoliko uđu u školski objekat, Banovac je roditelje obavestila da posao učiteljice neće dobiti ni Ljiljana Andrić koja je trebalo da preuzme odeljenje II/a, niti će Svetlana Kojić biti vraćena.

- Na osnovu odluke Ministarstva prosvete, u radni odnos će biti primljena učiteljica koja je tehnološki višak, a takvih je u našem okrugu mnogo. Dopis iz Valjeva u Zminjak nije stigao, a na roditeljima je da odluče šta će raditi sa svojom decom - rekla je Milanka Banovac, odbijajući da pokaže dokument za koji kaže da joj je stigao iz ministarstva.

Vest je burno dočekana od strane roditelja koji kažu da protest neće prekidati, dok se ne ispuni dogovor koji je u petak postignut u Gradskoj upravi u Šapcu.

- U školu ćemo dolaziti mi umesto naše dece sve dok se obećanje, koje je načelnik Školske uprave dao zamenici gradonačelnika Šapca ne ispuni. Ukoliko se to ne desi ići ćemo na građansku neposlušnost, a decu ispisati iz škole - rekao je Milijan Božić, jedan od roditelja i član Školskog odbora.

Roditelji kažu da se osećaju prevareno i da su razočarani odlukama koje, kako ističu, škode njihovoj deci. I pored brojnih pokušaja da u toku jučerašnjeg dana dobijemo odgovor od načelnika Školske uprave u Valjevu da li je i zašto promenio odluku, "Blicu" je rečeno da je načelnik van Valjeva, a da niko drugi nema ovlašćenja da odgovori na pitanja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.