Ugašen požar u Makišu, bez žrtava i šire opasnosti

Izvor: Mondo, 23.Feb.2015, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugašen požar u Makišu, bez žrtava i šire opasnosti

Ugašen požar u skladištu firme "DM" u Železniku. Nema povređenih u požaru koji je izbio rano jutros, a prema prvim informacijama nema opasnosti po zdravlje Beograđana.

Na terenu i dalje preventivno dežuraju vatrogasno spasilačke jedinice, izjavio je danas komandant beogradske vatrogasno spasilačake brigade Mile Jovičić.

"Požar je ugašen, a vatrogasaci će ostati da dežuraju koliko god bude trebalo", izjavio je Jovičić Tanjugu i dodao da je trenutno na >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << terenu 14 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila.

Vatra i plamen bili su po izbijanju požara visoki i više od 50 metara. U pitanju je veliki magacinski prostor površine 6.000 kvadratnih metara. Požar je pod kontrolom i u toku je dogašivanje.

Reporter Monda sa lica mesta javio je oko podneva da su se tada sporadično i dalje čule manje eksplozije i da kulja gust dim.

Požar je zahvatio oko 3.000 kvadratnih metara magacinskog prostora, a u vlasništvu je više privatnih kompanija, među kojima najveći deo pripada DM-u.

Ekotoksikološke ekipe na terenu mere stepen zagađenja vazduha koji, prema prvim informacijama, nije povećan, prenosi RTS.

Požar je "presečen" i sprečeno je njegovo širenje, izjavio je oko podneva načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić.

Najvažnije je da nema povređenih, ni nastradalih osoba, rekao je Marić.

Uglavnom je reč o robi koja spada u kućnu hemiju, koja je, kako je objasnio, teška za gašenje. 

On je dodao da požar gasi skoro 60 vatrogasaca i 20 vatrogasnih vozila.

Prve analize ekotoksikološke ekipe Gradskog zavoda za javno zdravlje pokazale su da nema opasnosti po zdravlje građana.



Komandant vatrogasne brigade Mile Jovičić za RTS je rekao da je požar pod kontrolom i da je zahvaćeno preko 3.000 metara kvadratnih magacinskog prostora.

On je rekao da je u toku takozvano dogašivanje požara.

Jovičić objašnjava da vatrogasci pokušavaju da probiju krov, kako bi tim putem ušli u skladište i proverili da li postoje skrivena žarišta koja bi mogla naknadno da rasplamasaju vatru.

"Spasili smo 3.000 kvadratnih metara. Odmah smo bili u kontaktu sa ekotoksikološkom ekipom gradskog zavoda. Magacini su bili zaključani i zbog toga je postojala opasnost po živote vatrogasca. Krov se urušavao.



Korišćene su automehaničke lestve ali krov se brzo urušavao jer je čelične konstrukcije i to nam je otežavalo posao", rekao je Jovičić.

I vatrogasni brod uključen je u akciju gašenja i desetak vozila komunalnog preduzeća.

U DM-u kažu da je stradala samo roba u magcinu.

"Nisu izgorela dostavna vozila, stradalo je samo ono što se nalazilo u magacinu", rečeno je agenciji Beta u marketingu kompanije DM.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.