UNS protestuje zbog zabrane ulaska novinara Dojčinovića u UAE

Izvor: RTS, 18.Dec.2019, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS protestuje zbog zabrane ulaska novinara Dojčinovića u UAE

Udruženje novinara Srbije saopštilo je da protestuje zbog zabrane ulaska u Abu Dabi uredniku KRIK-a Stevanu Dojčinoviću i traži da Ministarstvo spoljnih poslova Srbije zatraži objašnjenje od Ujedinjenih Arapskih Emirata zašto je Dojčinoviću zabranjeno da uđe u tu zemlju.
UNS ističe da je sloboda kretanja jedno od osnovnih ljudskih prava i traži od Ministarstva spoljnih poslova Ujedinjenih Arapskih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Emirata da što pre omogući novinaru Dojčinoviću da neometano boravi u toj zemlji.
Stevan Dojčinović je sinoć zadržan na aerodromu u Abu Dabiju, gde mu je rečeno da je na „crnoj listi" - ne Emirata, da je to zahtev druge vlade, da ne može da uđe u zemlju i da će biti deportovan u Srbiju, navodi se u saopštenju UNS-a.
Na pasoškoj kontroli službenici su Dojčinoviću oduzeli putnu ispravu, odveli ga u aerodromsku policiju, uzeli mu otiske prstiju, fotografisali ga i otvorili dosije.
Inače, Dojčinović je danas trebalo da govori u Abu Dabiju na konferenciji Kancelarije Ujedinjenih nacija za borbu protiv droge i kriminala, na panelu o suzbijanju prekogranične korupcije, pranja novca i organizovanog kriminala, piše u saopštenju UNS-a.
Dojčinoviću je i 2015. godine bio zabranjen ulazak u Rusiju kada je zadržan na aerodromu u Moskvi, a zatim deportovan u Srbiju, podseća UNS.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarstvo: Zatražili smo informacije od UAE o Dojčinoviću

Izvor: Danas, 18.Dec.2019

Ambasada Srbije u Abu Dabiju zatražila je informaciju „o razlozima zadržavanja građanina Srbije i odbijanja ulaska u Ujedinjene Arapske Emirate (UAE)“, navodi Ministarstvo spoljnih poslova Srbije u odgovoru za Radio Slobodna Evropa, reagujući na deportaciju urednika Mreže za istraživanje kriminala...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.