UNS: Marković nikada nije bio član

Izvor: B92, 13.Apr.2010, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS: Marković nikada nije bio član

Beograd -- Povodom navoda da autor teksta "Ćuruvija dočekao bombe" nije isključen iz UNS-a, to udruženje saopštilo je da on nikada nije ni bio njihov član.

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je da protestuje zato što je Jugoslav Ćosić, autor emisije "Intervju sa Jugoslavom Ćosićem", kako se navodi, sinoć obmanuo gledaoce B92 predstavivši to udruženje u rđavom svetlu navodom da iz UNS-a nije isključen čak ni autor teksta "Ćuruvija dočekao bombe", objavljenog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u "Ekspres Politici" uoči ubistva novinara Slavka Ćuruvije.

UNS podseća da je do sada u više navrata obavestio javnost da je tadašnji glavni urednik "Ekspres Politike" isključen iz tog udruženja, zajedno sa još sedam glavnih i odgovornih urednika državnih medija iz Miloševićevog vremena, kao i da je Sud časti UNS-a obustavio postupak protiv autora spornog teksta, Miroslava Markovića, zbog toga što je utvrdio da Marković nije član UNS-a.

"Da je autor emisije ’Intervju sa Jugoslavom Ćosićem’ postupao kao profesionalac koji se pridržava Kodeksa novinara Srbije, on bi pre emisije proverio tvrdnje koje je izneo na samom početku emisije. Za to bi bio dovoljan telefonski poziv UNS-u", navodi se u saopštenju UNS-a

"Budući da nije konsultovao ni građu dostupnu na Internetu, smatramo opravdanim javno postavljanje pitanja njegove nepristrasnosti i objektivnosti", dodaje se u saopštenju.

UNS dalje navodi da žali zbog toga što je na ovaj način pala još jedna senka na profesionalizam priznatog novinara čija se emisija prikazuje na televiziji koja postavlja standarde TV novinarstva kod nas.

UNS, takođe, upozorava na negativne posledice etiketiranja i uopštavanja koje su proteklih decenija, logikom "kolektivne krivice", nanele veliku štetu građanima Srbije i institucijama našeg društva, zaključuje se u saoštenju Udruženja novinara Srbije.

sms vesti Odštampaj Pošalji

B92.FM - Info emisije kliknite na ime emisije i preslušajte je ne napuštajući ovu stranicu ili kliknite na ikonicu i slušajte u novom prozoru

Homen: I političari pod istragom 13. april 2010. | 23:40

Realno je očekivati da će finansijska istraga protiv klana Darka Šarića obuhvatiti i neke političare, kaže za B92 državni sektretar Slobodan Homen.

Postojeći komentari (42) | Pošaljite komentar

Uklanjanje 68 tona plutonijuma 13. april 2010. | 23:27

SAD i Rusija su potpisale protokol o uklanjanju 68 tona plutonijuma, dovoljnog za proizvodnju 17.000 atomskih bombi, saopštio je Stejt department.

Postojeći komentari (7) | Pošaljite komentar

Ban o nukleranoj bezbednosti 13. april 2010. | 22:34

Generalni sekretar UN-a traži nove skupove o nukelarnoj bezbednosti, kako bi se ojačali napori za sprečavanje terorista da dođu u posed nukelarnih materijala.

Postojeći komentari (0) | Pošaljite komentar

Skupština izglasala poverenje Vladi 13. april 2010. | 21:25

Crnogorska vlada je u Skupštini Crne Gore dobila poverenje, glasovima vladajuće koalicije.

Postojeći komentari (8) | Pošaljite komentar

Bakijev voljan na ostavku 13. april 2010. | 21:20

Liderka prelazne vlade Kirgizije kaže da će garancije za bezbednost kojima je svrgnuti predesnik uslovio svoju ostavku dati samo njemu, i to ako napusti zemlju.

Postojeći komentari (0) | Pošaljite komentar

Žitorađa: Bomba iz II svetskog rata 13. april 2010. | 21:07

U selu Podina kod Žitorađa, u blizini porodične kuće Trifunović, pronađena je bomba iz Drugog svetskog rata.

Postojeći komentari (0) | Pošaljite komentar

Odložena odluka o izručenju Ganića 13. april 2010. | 21:04

Odluka o eventualnom izručenju Ejupa Ganića, člana ratnog Predsedništva BiH, odložena je za nedelju dana, jer je njegova odbrana tražila dodatno vreme.

Postojeći komentari (16) | Pošaljite komentar

Niš: Skelet fetusa iz 6. veka 13. april 2010. | 20:58

Najnovije analize antropologa potvrdile su sumnje da je u grobnici u niškom naselju Jagodin Mala pronađen i skelet fetusa iz ranohrišćanskog perioda.

Postojeći komentari (8) | Pošaljite komentar

Na predsedničkoj fotelji 24 časa 13. april 2010. | 20:43

Predsednik opštine Podujevo Obren Anđelković 24 sata sedi na svakoj stolici u opštinskoj kancelariji, nakon što je novoizabrano rukovodstvo upalo u kancelariju.

Postojeći komentari (14) | Pošaljite komentar

CG: Srbija nije tražila podatke 13. april 2010. | 20:37

Nadležni organi Srbije nisu tražili podatke o osobama poreklom iz Crne Gore, uključenim u pripreme za likvidaciju srpskih funkcionera, saopštila policija CG.

Postojeći komentari (3) | Pošaljite komentar

sreda 26. maj 2010.

Vesti

Najnovije Najvažnije Najčitanije

createTabGroup('main-news-nav', 'active'); addTab('main-news-nav', '', ''); addTab('main-news-nav', 'latest-news', ''); addTab('main-news-nav', 'most-important-news', ''); addTab('main-news-nav', 'most-read', '');

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.