Utorak, 13.04.2010.

16:54

UNS: Marković nikada nije bio član

Povodom navoda da autor teksta "Ćuruvija dočekao bombe" nije isključen iz UNS-a, to udruženje saopštilo je da on nikada nije ni bio njihov član.

Izvor: B92

Default images

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je da protestuje zato što je Jugoslav Ćosić, autor emisije “Intervju sa Jugoslavom Ćosićem“, kako se navodi, sinoć obmanuo gledaoce B92 predstavivši to udruženje u rđavom svetlu navodom da iz UNS-a nije isključen čak ni autor teksta “Ćuruvija dočekao bombe“, objavljenog u “Ekspres Politici“ uoči ubistva novinara Slavka Ćuruvije.

UNS podseća da je do sada u više navrata obavestio javnost da je tadašnji glavni urednik “Ekspres Politike“ isključen iz tog udruženja, zajedno sa još sedam glavnih i odgovornih urednika državnih medija iz Miloševićevog vremena, kao i da je Sud časti UNS-a obustavio postupak protiv autora spornog teksta, Miroslava Markovića, zbog toga što je utvrdio da Marković nije član UNS-a.

“Da je autor emisije ’Intervju sa Jugoslavom Ćosićem’ postupao kao profesionalac koji se pridržava Kodeksa novinara Srbije, on bi pre emisije proverio tvrdnje koje je izneo na samom početku emisije. Za to bi bio dovoljan telefonski poziv UNS-u“, navodi se u saopštenju UNS-a

“Budući da nije konsultovao ni građu dostupnu na Internetu, smatramo opravdanim javno postavljanje pitanja njegove nepristrasnosti i objektivnosti“, dodaje se u saopštenju.

UNS dalje navodi da žali zbog toga što je na ovaj način pala još jedna senka na profesionalizam priznatog novinara čija se emisija prikazuje na televiziji koja postavlja standarde TV novinarstva kod nas.

UNS, takođe, upozorava na negativne posledice etiketiranja i uopštavanja koje su proteklih decenija, logikom “kolektivne krivice“, nanele veliku štetu građanima Srbije i institucijama našeg društva, zaključuje se u saoštenju Udruženja novinara Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: