Izvor: B92, 25.Nov.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U napadu na loakalne policajce učestvovala dva vozila

Priština -- Pripadnica lokalne policijske službe Sabahata Toljaj, ubijena juče na putu Dečani Peć i dvojica njenih ranjenih kolega, radili su u policijskom odeljenju za istrage, saopštio je u utorak zamenik poverenika UNMIK policije Robi Pedlou . Na lokalne policajce je pucano na putu od kuće ka poslu, a policiji se javilo više osoba za svedočenje radi razotkrivanja mogućih ubica, rekao je Pedlou na konferenciji za novinare u Prištini.

UNMIK je u današnjem izveštaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naveo da je uhapšeno šest osoba osumnjičenih da su povezani sa atentatom na lokalne policajce. Prema dosadašnjim nalazima policije, na njih je vatra otvorena iz automobila marke "mercedes" svetle boje registarskih oznaka 329 KS, a u akciji je učestvovalo i više lica u vozilu marke audi 80.

Pedlou je preneo da je ubijena Sabahata Toljaj svojim vozilom marke opel frontera svakog jutra na putu Dečani Peć sačekivala dvojicu kolega Isufa Hakljaja (48 godina) i Hisena Ljataja, koji su ranjeni u incidentu. Kod sela Raušić, auto nastradale policajke pretekao je mercedes za koji policija veruje da je u njemu bilo troje ljudi. Iza džipa u kom su bili policajci u tom trenutku su bile nepoznate osobe u "audiu 80", povezane sa napadačima. Vatra na policiju je otvorena iz "mercedesa", koji je kasnije pronađen nedaleko od mesta napada. Neke osobe iz "mercedesa" su se, prema navodima Pedloua, posle napada prebacile u "audi", koji se vratio ka Deačanima ali je docnije pronađen sakriven u šumi na području opštine Klina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.