Izvor: B92, 18.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U lozničkim srednjim školama od septembra seksualno vaspitanje

Loznica -- U lozničkim srednjim školama u novoj školskoj godini počeće realizacija obrazovnog projekta "Seksualno vaspitanje mladih" koji je pripremila higijensko-epidemiološka služba Zdravstvenog centra "Dr Milenko Marin". Načelnik te službe Nada Đurić rekla je u ponedeljak novinarima da će program trajati deset meseci i da će njime biti obuhvaćeno 4.500 lozničkih srednjoškolaca. Đurić je kazala da će svi učenici biti obuhvaćeni sa po dva predavanja, o seksualnosti i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o seksualno prenosivim bolestima i AIDS-u. Ona je rekla da je krajnji cilj projekta "očuvanje reproduktivnog zdravlja mladih, kako bi oni kad dođe vreme imali zdravu decu i porodicu".

Đurić je kazala da će početku predavanja prethoditi obuka grupe od 25 učenika koji će biti edukatori, jer je praksa pokazala da se najbolji rezultati postižu kada se vršnjaci nađu u ulozi predavača. Projekat finansiraju međunarodna organizacija za pomoć i razvoj IRD koja je u tu svrhu izdvojila 12.500 dolara i loznička bolnica sa 6.500 dolara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.