Ponedeljak, 18.08.2003.

19:56

U lozničkim srednjim školama od septembra seksualno vaspitanje

Izvor: Beta

Default images

U lozničkim srednjim školama u novoj školskoj godini počeće realizacija obrazovnog projekta "Seksualno vaspitanje mladih" koji je pripremila higijensko-epidemiološka služba Zdravstvenog centra "Dr Milenko Marin". Načelnik te službe Nada Đurić rekla je u ponedeljak novinarima da će program trajati deset meseci i da će njime biti obuhvaćeno 4.500 lozničkih srednjoškolaca. Đurić je kazala da će svi učenici biti obuhvaćeni sa po dva predavanja, o seksualnosti i o seksualno prenosivim bolestima i AIDS-u. Ona je rekla da je krajnji cilj projekta "očuvanje reproduktivnog zdravlja mladih, kako bi oni kad dođe vreme imali zdravu decu i porodicu".

Đurić je kazala da će početku predavanja prethoditi obuka grupe od 25 učenika koji će biti edukatori, jer je praksa pokazala da se najbolji rezultati postižu kada se vršnjaci nađu u ulozi predavača. Projekat finansiraju međunarodna organizacija za pomoć i razvoj IRD koja je u tu svrhu izdvojila 12.500 dolara i loznička bolnica sa 6.500 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: