U celoj zemlji pada sneg, temperatura u minusu, sledi otopljenje, a onda ponovo hladni talas! (TABELE)

Izvor: BKTV News, 19.Feb.2017, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U celoj zemlji pada sneg, temperatura u minusu, sledi otopljenje, a onda ponovo hladni talas! (TABELE)

U istočnim, južnim i centralnim delovima Srbije mestimično pada sneg uglavnom slabog intenziteta i ima tendenciju dalјeg slablјenja i prestanka.

U Beogradu, takođe, provejava sneg, a Republički hidrometeorološki zavod nije izdao nikakvo upozorenje ovim povodom, pa se ne očekuju veći problemi i zastoji.

Trenutna temperatura u Srbiji kreće se od minus 5 na Kopaoniku, do plus 4 u Loznici i Sremskoj Mitrovici. U Beogradu je u 13 časova izmeren jedan stepen. U >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << celoj zemlji je oblačno, uz sumaglicu i slab sneg.

U Srbiji će sutra biti umereno do potpuno oblačno, u većem delu suvo i malo toplije, samo na istoku i jugoistoku ujutru i pre podne još ponegde slab sneg.

Najniža temperatura od -2 do 1 stepen, najviša dnevna od 4 do 8 stepeni.

U Beogradu će biti umereno do potpuno oblačno, suvo i malo toplije. Najniža temperatura 1, najviša 7 stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do petka će biti promenljivo oblačno i toplije sa dužim sunčanim periodima i temperaturom iznad prosečnih vrednosti, samo u utorak ponegde na severu moguća je kratkotrajna kiša.

U petak uveče na severu i zapadu doći će do jačeg naoblačenja sa kišom, pojačanim severozapadnim vetrom i padom temperature, koje će se tokom noći i u subotu proširiti na celu zemlju. Krajem perioda prestanak padavina i razvedravanje.

Sneg koji je noćas padao u Pomoravlju, a danas pada povremeno i slabijeg intenziteta, nije napravio nikakve probleme, rečeno je Tanjugu u Sektoru za vanredne situacije za Pomoravski okrug.

Železnički i putni saobraćaj se odvija normalno, na autoputu Boegrad - Niš kroz Pomoravlje, ali i na lokalnim i regionalnim saobraćajncama. Problem je što na saobraćajnicama ima puno vode od snega koji se topi, kažu u Sektoru.

Na autoputu su ocišćene sve trake, a saobraćaj je pojačanog intenziteta, pre svega u pravcu Beograda.

Mostovi i nadvožnjaci su posuti rizlom.

Snabdevanje strujom, vodom, gasom i toplotnom energijom je normalno.

Utakmica 22. kola fudbalske Superlige Srbije između Metalca i Radnika odložena je zbog snega.

Kako se navodi na sajtu Superlige, shodno proppzicijama, a zbog nastupanja više sile i nepredviđenih okolnosti (snežnih padavina) koje su nastupile bez krivice klubova učesnika, direktor lige doneo je odluku o odlaganju.

Ovakva odluka doneta je na osnovu utvrđenog stanja na stadionu FK Metalac u Gornjem Milanovcu, uz saglasnost klubova učesnika, delegata utakmice i sudijskog tima.

U zavisnosti od vremenskih prilika navedena utakmica biće odigrana u novom terminu, a planirani datumi su 22. februar ili 1.mart.

Ovaj Srbin daje kuću od 300 kvadrata na besplatno korišćenje! Potrebno je da ispunite samo jedan uslov!

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.