U Subotici trećina stanovništva imunizovana

Izvor: B92, 10.Maj.2021, 13:36

U Subotici trećina stanovništva imunizovana

Više od tri hiljade i sedam stotina građana vakcinisano je prošle nedelje u Subotici, od čega je dve hiljade ljudi primilo prvu dozu neke od četiri dostupne vakcine

Kako je gostujući u emisiji “Dobro jutro, Vojvodino” izjavila direktorka Doma zdravlja u Subotici Ivanka Beoković, vakciniše se kako na centralnom punktu u zgradi Nove opštine, tako i na drugim punktovima, odnosno po selima, dok je jedan mobilni tim dostupan za imunizaciju nepokretnih građana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Do sada je, po njenim rečima, u Subotici dato više od šesdeset hiljada doza vakcina, od čega je skoro trideset hiljada u potpunosti imunizovano, odnosno skoro trećina stanovništva, prenosi Radio televizija Vojvodine.

“Sve je veći odziv bez poziva i bez prijave, gde građani imaju privilegiju da se ne moraju prijavljivati. A od kako je Vlada Srbije donela i takozvanu nagradu od tri hiljade dinara za vakcinisane, primetili smo da je još veće interesovanje i još više sugrađana se odlučuje da se vakciniše”, rekla je Beoković.

Sve ovo je uticalo na manji broj pacijenata u Kovid ambulantama, kao i manji procenat kovid pozitivnih među njima, a samim tim i manji broj pacijenata upućenih na bolničko lečenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.