U Srbiji otkrivena ilegalna topionica ZLATA, ali TRAG koji je doveo do nje ŠOKIRAO je i policiju!

Izvor: BKTV News, 14.Avg.2017, 08:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji otkrivena ilegalna topionica ZLATA, ali TRAG koji je doveo do nje ŠOKIRAO je i policiju!

Neverovatno!

Policija u Boru otkrila je prekjuče u okolini tog grada ilegalnu topionicu zlata u kojoj je bilo nekoliko rezervoara s kiselinom koja se koristi za topljenje i preradu. Međutim, dok je patrola čuvala taj objekat, vlasnik topionice se ušunjao i prevrnuo bure sa gotovo 1.000 litara kiseline i uništio gotovo sve tragove. Prema rečima izvora bliskog istrazi, čitav slučaj je otkriven kada je jedan od vlasnika imanja prijavio da mu stoka crkava iz nepoznatih razloga, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << a veterinari stanovili da je to zbog kiseline koja je zatrovala zemljište.

"Policija je nakon toga ubrzo pronašla ilegalnu topionicu. Tu se ilegalno prerađivala sirovina kradena iz fabričkog kruga RTB-a, iz koje se posle dobijalo zlato", naveo je sagovornik Informera.

On je dodao da je topionica obezbeđena, ali kada je policija sutradan došla, videli su da je najveći rezervoar sa kiselinom prevrnut.

"Ne znamo kako je došlo do toga, ali se ne isključuje ni mogućnost da je vlasnik objekta uspeo da zaobiđe patrole, ušunja se u topionicu i prevrne rezervoar kako bi uništio tragove. U samoj topionici, ali i njenoj okolini, sada je sve "spaljeno". Uništeni su gotovo kompletna flora i fauna u krugu prečnika oko 300 metara", ispričao je on.

Pretpostavlja se da je topionica vlasništvo starog znanca policije, koji je već nekoliko puta privođeni hvatan sa sirovinama koje su bile kradene iz kruga RTB "Bor".

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NEVEROVATNA PRICA IZ BORA Seljak se zalio da mu crkava stoka a onda je policija otkrila ovo

Izvor: medio.rs, 14.Avg.2017

Nakon što su meštani počeli da se žale da im stoka crkava jer je zemlja zatrovana kiselinom, policija u okolini Bora otkrila ilegalnu topionicu zlata!..Ilegalna topionica zlata otkrivena je u okolini jednog sela nadomak Bora! Čisto zlato dobijalo se iz sirovina ukradenih iz pogona RTB Bor, nezvanično...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.