U Srbiji 2008. godine na radu stradalo 42 ljudi

Izvor: Blic, Beta, 24.Apr.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji 2008. godine na radu stradalo 42 ljudi

U Srbiji su 2008. godine 42 radnika poginula na poslu, a 1.034 je teško povređeno, rekla je danas državni sekretar u Ministarstvu rada i socijalne politike Srbije Snežana Lakićević-Stojačić.

Na konferenciji za novinare Međunarodne organizacije rada (MOR), ona je kazala da se u Srbiji, nakon usvajanja Zakona o bezbednosti i zdravlju na radu, svest zaposlenih o unapređenju mera zaštite povećava, ali ne dovoljno.

"Napredak u zaštiti na radu je mali i Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je u toj oblasti ispod proseka zemalja u okruženju", naglasila je Snežana Lakićević-Stojačić.

Viši specijalista Međunarodne organizacije rada Keniči Hiroze kazao je da godišnje u svetu, prema podacima MOR-a, više od dva miliona ljudi strada na radu, 270 miliona doživi neku povredu, a 160 miliona oboli.

"Pristojan i dostojanstven rad mora biti bezbedan", istako je Hiroze.

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Vojvodine Milorad Mijatović kazao je da sindikati moraju biti ujedinjeni i tako se boriti za socijalna prava.

Mijatović je pozvao sindikate da se 29. aprila pridruže protestu koji će organizovati Savez samostalnih sindikata Srbije zbog uvođenja mera Vlade Srbije za ublažavanje efekata krize.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na radu stradale 42 osobe

Izvor: B92, 23.Apr.2009, 19:37

Beograd -- U Srbiji su 2008. godine 42 radnika poginula na poslu, a 1.034 je teško povređeno, rekla je državna sekretarka u Ministarstvu rada, Snežana Lakićević-Stojačić... Na konferenciji za novinare Međunarodne organizacije rada (MOR), ona je kazala da se u Srbiji, nakon usvajanja Zakona o...

Nastavak na B92...

Jugoslaviji nije bilo spasa

Izvor: Politika, 23.Apr.2009

U razgovoru sa novinarom „Politike” u Sarajevu 2005. godine Ante Marković, bivši premijer SFRJ, objasnio je zašto je stradala velika država ..Ante Marković, bivši presednik Saveznog izvršnog veća u takođe bivšoj državi SFRJ, danas i sutra gost je Beograda i učestvovaće, kako je javila...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.