U Obrenovcu stabilno, očekuje se porast Dunava

Izvor: RTS, 20.Maj.2014, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Obrenovcu stabilno, očekuje se porast Dunava

Direktor JP "Srbijavode" Goran Puzović izjavio je da je situacija u Obrenovcu stabilna. Očekuje se porast vodostaja Dunava u naredna četiri dana, što će uticati da se nivo Save u obrenovačkoj zoni podiže, naveo Puzović.

Očekivani rast Save u zoni Obrenovca je 70 do 80 centimetara, evakuisani su ljudi prvenstveno iz Zabrežja jer je pukao deo nasipa pa je pretila opasnost da taj deo stanovništva ostane odsečen, rekao je direktor "Srbijavoda".

U Toku današnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i sutrašnjeg dana sprovodiće se evakuacija i na nižim zonama koje su ugrožene pucanjem nasipa, dodao je Puzović.

Ovog trenutka je najvažnije da se odbrani TE, preduzimaju se sve mere da se taj posao završi na vreme, kaže direktor.

Uzvodno u zoni Šapca, Sremske Mitrovice i Šida sprovode se mere na obezbeđivanju korena nasipa koji je najugroženiji, postavljaju se džakovi sa peskom, a na trasi su sada Vojska, policija, meštani, dobrovoljci i inženjeri koji vode kompletan posao, istakao je Puzović.

"U Zapadnoj i Jugozapadnoj Srbiji se, kada su u pitanju bujični vodotokovi, stanje popravlja, vodostaji su u opadanju, tako da više nema opasnosti od izlivanja. U dolini Mlave ostala je TE Drmno, tu je podignut novi nasip, postavljene su pumpe velikih kapaciteta, tako da je i tamo situacija pod kontrolom", zaključio je direktor Srbijavoda.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.