U Nišu vakcinisano 22 odsto mladih: Od danas nove mere

Izvor: B92, 16.Jun.2021, 11:36

U Nišu vakcinisano 22 odsto mladih: Od danas nove mere

Zbog stabilnije epidemijske situacije počinje novo popuštanje mera, a na osnovu preporuke koje je Krizni štab doneo u ponedeljak. Padu broja novozaraženih doprinela je prema rečima struke i vakcinacija. Diretkor Doma zdravlja Milorad Jerkan rekao je danas da je u Nišu vakcinisano 22 odsto mladih, i očekuje da u narednim danima bude dato oko 14.000 doza vakcine, što će doprineti da Niš dođe do 60 odsto vakcinisanog punoletnog stanovništva.

Zbog stabilnije epidemijske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << situacije od danas počinje novo popuštanje mera. Ova odluka odnosi se na ugostiteljske objekte, maloprodajne radnje, sportske događaje, proslave, maturske svečanosti. Padu broja novozaraženih doprinela je prema rečima struke i vakcinacija, a članovi Kriznog štaba apelujuju i pozivaju one koji nisu vakcinisani da to učine.

Direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan izjavio je za RTS da vakcinacija u Nišu teče uobičajeno, i da naš grad prednjači po broju vakcinisanih. Kada je reč o mladima, 22 odsto osoba do 35 godina je primilo vakcinu.

Jerkan je podsetio da su prema planu prvo stariji vakcinisani, a da su u međuvremenu radili sa mladima i govorili im o značaju vakcinacije.

Dodao je da se najviše mladih vakcinisalo u tržnim centrima – preko 10.000, a da su preko mesnih zajednica uspeli da vakcinišu veliki broj mladih u seoskim područjima.

"Nije ni čudo što očekujemo da će u narednom periodu taj broj biti povećan i očekujem da ćemo možda za neki dan preći 24, 25 posto", kazao je Jerkan za RTS.

Dodao je da se očekuje da u narednim danima bude dato oko 14.000 doza vakcine, što će doprineti da Niš dođe do 60 odsto vakcinisanog punoletnog stanovništva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.