U Gračanici protest porodica kidnapovanih rudara

Izvor: S media, 22.Jun.2009, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Gračanici protest porodica kidnapovanih rudara

Nekoliko stotina Srba zatražilo na današnjem skupu u Gračanici da konačno bude rasvetljena sudbina rudara sa kopa "Belaćevac" koji su oteti pre 11 godina.

Pripadnici OVK izveli su 22. juna 1998. godine iz autobusa devetoro Srba kod Obilića. Od tada se otetima gubi svaki trag.

Oteti su rudari Dušan, Pera i Zoran Adjančić, Mirko Buha, Dragan Vukmirović, Filip Gojković, Miroslav Trifunović, Srboljub Savić i Božidar Lempić koji nije bio radnik kopa "Belaćevac".
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Članovi porodica otetih zatražili su danas da se u rasvetljavanje slučaja uključe i predstavnici misije EU.

Koordinator Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih rudara površinskih kopova "Belaćevac" Milorad Trifunović aplovao je na sve koji nešto znaju o otmici svoja saznanja prenesu nadležnim organima.

"Ljudi koji su doživeli nestanak svojih najmilijih nikada ne mogu da zaborave i ne mogu da prevazidju taj bol. Apelujemo na sve ljude dobre volje koji nešto znaju da nam pomognu da saznamo nešto o svojim kolegama jer već 11 godina čekamo odgovor", rekao je Trifunović.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.