Izvor: RTS, 05.Okt.2022, 19:59

U Gračanici poništavaju odluku o razmeni opštinske za privatnu imovinu

Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić sa grupom poslanika, pokrenula je postupak za poništenje Odluke o razmeni opštinske nepokretne imovine za privatnu, donete krajem prošlog meseca na vanrednoj sednici Skupštine opštine.
Na predlog Šubarićeve, odbornici skupštine su 28. septembra izglasali odluku o zameni blizu 17 hektara opštinske za 18 ari private imovine čiji je vlasnik Albanac.

Nakon te odluke grupa građana predvođena >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bivšim predsednikom opštine Branimirom Stojanovićem pokrenula je peticiju i protest, sa zahtevom da se opozove odluka lokalne skupštine.
Šubarićeva je u saopštenju najavila da će na zahtev više od jedne trećine odbornika Skupštine opštine Gračanica, ukidanje odluke o zameni zemljišta biti uvršteno na dnevni red sledeće sednice Skupštine.
"S tim u vezi, o ovoj temi prethodno sam održala konsultacije sa predsedavajućim Skupštine opštine i odbornicima. Iako i dalje smatramo da je odluka od 28. septembra bila opravdana i da su postojali valjani razlozi za njeno donošenje, ne želimo da bilo kojim potezom damo prostor izbledelim i potrošenim političarima da zarad svojih političkih interesa zloupotrebljavaju i pokušaju da manipulišu našim narodom u Gračanici", navela je Šubarićeva.
Ističe da je narodu u Gračanici pre svega potrebno jedinstvo i sabornost da prebrode sve izazove i nedaće koje su pred njima i uvek će se u donošenju odluka rukovoditi interesima naroda, koji najbolje zna ko radi u njegovom interesu.
"Zato ne želimo da dozvolimo da iko zloupotrebljava naš narod i to koristi za napad na Srpsku listu i državu Srbiju koji se jedini bore za naš ostanak i opstanak na ovim prostorima, a sloga i jedinstvo su naše najveće vrednosti", podvukla je predsednica opštine Gračanica.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Opština Gračanica poništava odluke o razmeni nepokretne imovine

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Okt.2022

Gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić izvestila je 5. oktobra da je pokrenula postupak za poništenje predloga Odluke o razmeni opštinske nepokretne imovine sa jednim biznismenom. Odluka je usvojena 28. septembra na sednici Skupštine opštine Gračanica. "Na osnovu nadležnosti proisteklih...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.