Tramvajem preko mosta na Adi od 5. jula

Izvor: RTS, 26.Maj.2019, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramvajem preko mosta na Adi od 5. jula

Tramvajski saobraćaj preko mosta na Adi, koji će povezati Banovo brdo i Rakovicu sa Novim Beogradom, biće uspostavljen 5. jula, najavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.
Goran Vesić je, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da je jutros posetio radove na mostu na Adi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i da je tamo bilo oko 100 radnika i da se posao radi po planu.

"Završavamo postavljanje šina, čitav posao bi trebalo da bude završen 5. juna, povezujemo jednu i drugu obalu Save, što znači da ćemo imati tramvajsku vezu između Banovog brda i Rakovice, s jedne strane, i Novog Beograda, s druge strane", kaže Vesić.
Objasnio je da će prvi tramvaj preko mosta na Adi probno krenuti 5. juna, a da će, prema našim zakonima, mesec dana trajati testiranje jer moraju da se sinhronizuju sve skretnice.
"Rade se dva stajališta sa obe strane mosta, 5. jula imaćemo uspostavljenu tramvajsku vezu i neke nove linije, neke linije koje će biti malo drugačje", kaže Vesić.

Dodao je da će tako građani koji žive na Banovom brdu i Rakovici imati direktnu vezu prema Novom Beogradu kao i građani Novog Beograda i prema Banovom brdu i Rakovoci, a i prema staroj železničkoj stanici.
"To je velika stvar za Beograd, to je veoma važno jer smo na taj način, osim onog starog tramvajskog mosta, konačno još preko jednog mosta uspostavili tramvajsku vezu između novog i starog dela grada", zaključio je Vesić. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EVO od kog datuma ćete moći DIREKTNO i BRŽE stići od Banovog brda do Novog Beograda koristeći GRADSKI PREVOZ

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2019

Tramvajski saobraćaj preko mosta na Adi, koji će povezati Banovo brdo i Rakovicu sa Novim Beogradom, biće uspostavljen 5. jula, najavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić...Goran Vesić je, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da je jutros posetio radove na mostu na Adi i da je tamo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Vesić: Tramvajem preko Mosta na Adi od 5. jula

Izvor: Danas, 26.Maj.2019

Tramvajski saobraćaj preko Mosta na Adi, koji će povezati Banovo brdo i Rakovicu sa Novim Beogradom, biće uspostavljen 5. jula, najavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. Članak Vesić: Tramvajem preko Mosta na Adi od 5. jula se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.