Izvor: TangoSix.rs, 11.Nov.2015, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tigrovi i Zmajevi uvežbavali gađanje, raketiranje i bombardovanje

Pripadnici 98. vazduhoplovne brigade, tačnije 241. lovačko-bombarderske avijacijske eskadrile “Tigrovi“ sa aerodroma Lađevci i 119. mešovite helikopterske eskadrile “Zmajevi“ sa aerodroma Niš imali su pre nekoliko dana bojevo gađanje, raketiranje i bombardovanje (GRB) po ciljevima na zemlji, na poligonu Pasuljanske livade.
GRB je sprovedeno u okviru redovne obuke i ono predstavlja vrhunac školovanja i osposobljavanja svakog pilota borbenog vazduhoplova. U 241. >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << lbae je u toku završetak preobuke pilota sa aviona G-4 na jurišnika Orao a priprema za ovo GRB je sprovedena tako što su piloti prethodno imali fiktivna uvežbavanja kao i uvežbavanja sa školskim sredstvima.
Po poligonu je dejstvovano iz školskih uslova a piloti aviona Orao izvršili su gađanje topovima GŠ-23LY kalibra 23 mm kao i dejstvo fugasnim bombama FAB-250 M79, piloti školsko-borbenih aviona G-4 “Super Galeb“ fugasnim bombama FAB-100 M80 a posade transportnih helikoptera Mi-8T nevođenim raketnim zrnima BR-1/2 kalibra 57 mm. Što se tiče dejstava kada je u pitanju bombardovanje, sve bombe su pale u krugu od 40 metara od cilja što se smatra dobrim rezultatom s obzirom na razornu moć korišćenih ubojnih sredstava. Paralelno sa GRB pripadnici 241. lbae izvode i redovne aktivnosti, letačku obuku, uvođenje u trenažu kao i obuku u noćnom letenju.
Pogledajte video prilog emisije Dozvolite sa aerodroma Lađevci i poligona Pasuljanske livade:

The post Tigrovi i Zmajevi uvežbavali gađanje, raketiranje i bombardovanje appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.