Tesil industrija grupa obustavila proizvodnju u Nišu, radnici protestuju

Izvor: RTS, 30.Apr.2020, 12:19

"Tesil industrija grupa" obustavila proizvodnju u Nišu, radnici protestuju

Tri fabrike tekstila koje posluju u Nišu, kooperanti "Olimpias grupe" kao dela "Benetona", obustavile su proizvodnju, zbog čega su danas protestovali radnici dobavljača "Tesil industrija grupa" ispred fabrike.
Menadžment saopštava da je kompanija u likvidaciji zbog posledica epidemije koronavirusa i vanrednog stanja.

U firmi radi oko 170 radnika i, kako kažu, poslovanje im je onemogućeno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u ovim uslovima.
Radnici navode da su im tokom prethodnih godina na vreme isplaćivane zarade, da su radili i od uvođenja vanrednog stanja, uz mere zaštite, i traže da država pomogne poslodavcu da nastavi proizvodnju.
Druga fabrika tekstila u Nišu "Nora", takođe dobavljač "Olimpias grupe", prekinula je rad početkom meseca i oko 80 radnika je ostalo bez posla.
Kako saznajemo u Nišavskom upravnom okrugu, "Olimpias grupa" će zbrinuti sve trudnice, porodilje i radnike koji su se iskazali u radu u ove tri fabrike, zaposliće ih u svom pogonu.
"Olimpias grupa" u Nišu sarađuje sa nekoliko dobavljača, ukupno zapošljavaju oko 1.300 radnika.
U mejlu koji su poslali RTS-u navode da im je lokalna proizvodnja u prethodnom periodu pala za 40 odsto, s obzirom na to da su prinudno zatvorene prodavice u Italiji i inostranstvu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Protest tekstilnih radnika u Nišu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Apr.2020

Više od stotinu radnika, koji su u poslednjih desetak dana dobili otkaze, protestovali su u četvrtak, 30. aprila, ispred kapija firme “Olimpias grup” u Nišu. Reč je o radnicima u niškim kompanijama “Tehnostiro”, “Nora Serbia” i “Tessil group”, tri kooperanta “Olimpiasa”, fabrike...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.