Izvor: RTS, 06.Avg.2020, 18:25

Tenkisti i vozači na vojnim igrama u Rusiji, koje discipline osvajaju

Tenkisti Vojske Srbije i vojni vozači otputovali su sa batajničkog aerodroma "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Rusku Federaciju, gde će učestvovati na Međunarodnim vojnim igrama u disciplinama "Tenkovski biatlon" i "Vojni reli".
Naše tenkiste i vojne vozače na put je ispratio komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović.

U disciplini "Tenkovski biatlon" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na poligonu "Alabino" kod Moskve, na ovogodišnjem takmičenju, od 23. avgusta do 5. septembra, učestvovaće 24 pripadnika Vojske Srbije, dok će u disciplini "Vojni reli" koja se održava od 23. do 30. avgusta, na krajnjem istoku Ruske Federacije, u Republici Tuva, učestvovati naša trinaestočlana ekipa.
Ovo će biti sedmo učešće pripadnika Vojske Srbije u najatraktivnijoj disciplini Međunarodnih vojnih igara "Tenkovskom biatlonu", na kojoj su najbolje rezultate ostvarili 2015. godine kada su zauzeli treće mesto.
Vojni vozači po drugi put učestvuju na takmičenju "Vojni reli", a u svom prvom učešću osvojili su treće mesto.
Osim učešća u disciplinama "Tenkovski biatlon" i "Vojni reli", ekipa Vojske Srbije učestvovaće i na takmičenju "Snajperska granica", koje se u okviru Međunarodnih vojnih igara održava u Republici Belorusiji od 23. avgusta do 5. septembra.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.