Izvor: RTS, 01.Dec.2021, 14:54

Telefoni, laptopovi, kućni aparati za lepše detinjstvo dece iz Svratišta

U Akciji "Srce za decu" Svratištu je uručena donacija tehničke opreme, koja će boravak socijalno ugrožene dece u zajedničkoj i sigurnoj kući učiniti lepšim i ugodnijim. Obezbeđena je i oprema koja će starijim štićenicima omogućiti lakši rad.
"Blic fondacija" saopštila je da je u akciji "Srce za decu" obezbedila fiskalnu kasu neophodnu za rad "Kafe bara 16" koji zapošljava starije štićenike Svratišta, laptopove, telefone, slušalice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Kako se navodi, humanitarnoj akciji pridružila se i "Tehnomanija" koja je darivala kućne aparate za pripremu obroka i održavanje prostorija.
Cilj ove akcije je da socijalno ugroženi mališani u svom utočištu imaju bolje uslove za uključivanje u obrazovni sistem, praćenje onlajn nastave.
Donacija bi trebalo da omogući i da se u tom za njih sigurnom okruženju, na efikasniji način odgovori na potrebe važne za njihov psihosocijalni razvoj.
Svratište za decu je licencirana usluga, prepoznata Zakonom o socijalnoj zaštiti sa ciljem da unapredi kvalitet života dece od pet do 15 godina koja žive ili rade na ulici i zbog načina života su izložena višestrukim rizicima.
"Svaka pojedinačna sudbina ove dece na svoj način izazovna je i teška, ali srećom postoje mesta poput ovih na kojima mogu da pronađu zaštitu, sigurnost i mir. Nadamo se da će doprinos naše akcije 'Srce za decu' inspirisati i ostale kompanije i pojedince da svako u skladu sa svojim mogućnostima pomaže ovim mališanima da se osećaju sigurnije, bolje, udobnije, prihvaćenije i lepše", poručila je direktorka "Blic fondacije" Jelena Drakulić Petrović. 
Svratište je, inače, tokom poslednjih 14 godina radilo sa preko 1.000 dece i mladih, a trenutno podržava do 400 dece koja žive u situaciji ekstremnog siromaštva.
Ako želite da podržite ovu akciju, možete poslati SMS na broj 2552 (cena poruke je 100 dinara za sve mreže) ili da uplatite sredstva na račun "Blic fondacije":
U dinarima na: 325- 9500500148315-93
U evrima na: 9601500148316 70
U švajcarskim francima na: 9604500148318 49
U dolarima na: 9602500148317 62
(OTP Banka Srbija a.d. Novi Sad)

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.