Tamiš raste sedam centimetara na sat, spremni džakovi sa peskom

Izvor: RTS, 21.Jun.2020, 08:18

Tamiš raste sedam centimetara na sat, spremni džakovi sa peskom

Tamiš je juče poplavio više stotina hektara na rumunskom delu svog toka. Taj visoki talas preti i Jaši Tomiću, selu sa naše strane granice. Vodostaj je trenutno nešto viši od 724 centimetara.
Tamiš i dalje raste na potezu od rumunske granice do sela Jaše Tomića i Sečnju. Nasipi trenutno izdržavaju, ali je kod Tamiša sve neizvesno, jer je to takva reka da, iako je u ravnici, ima karakteristike >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bujučnih tokova.

Dragomir Popara iz mesne zajednice Jaša Tomić kaže za RTS da Tamiš raste sedam centimetra na svakih sat vremena, čak negde ubrzava. 
Naveo je da su juče stigle mašine, da su pripremili džakove sa peskom koje postvljaju na kritična mesta.
Danas, kaže, nastavljaju istim tempom.
Vodostaj je trenutno nešto viši od 724 centimetara, a istorijski maksimum je bio 2005. kada je bilo 822 centimetra. 
Juče je uvedena redovna odbrana od poplava na desnom nasipu Tamiša od Sečnja do ušća kanala Banatska Palanka-Novi Bečej, kao i na levom nasipu od Sečnja do ustave "Tomaševac".   
Dužina te deonice je 31,11 kilometara. Redovna odbrana je proglašena i na ustavama "Tomaševac" i "Botoš". 
Prema merenjima RHMZ u narednim danima se očekuje porast vodostaja na Tamišu.
Na reci Neri i dalje je na snazi redovna odbrana od poplava na dužini od 3,85 kilometara kod naselja Kusić. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TAMIŠ RASTE SEDAM CENTIMETARA NA SAT: Spremni džakovi sa peskom za zaštitu od poplava

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jun.2020

Tamiš je juče poplavio više stotina hektara na rumunskom delu svog toka...Taj visoki talas preti i Jaši Tomiću, selu sa naše strane gracnice. Vodostaj je trenutno nešto viši od 724 centimetara...Tamiš i dalje raste na potezu od rumunske granice do sela Jaše Tomića i Sečnju. Nasipi trenutno...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Nasipi na Tamišu izdržali, očekuje se pad vodostaja

Izvor: RTS, 21.Jun.2020

Direktor "Voda Vojvodine" Slavko Vrndžić rekao je za RTS da očekuje da vodostaj Tamiša počne da pada za pet, šest sati. . Zbog obilnih padavina, nivo Tamiša je porastao na potezu od rumunske granice do sela Jaše Tomića...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.