Izvor: RTS, 09.Jun.2021, 20:15

Tamara u teškim uslovima održava celo domaćinstvo, brine o braći i učenik je za primer

Tamara Mijajlević iz Vladimirovca sa sestrom i tri brata ostala je da živi sama. Oni žive u izuzetno teškim uslovima, a za samo dve godine ostali su bez oca, majke i bake, koja je brinula o njima.
Tamara Mijajlević ima 17 godina i kada je pre mesec dana ostala i bez majke, preuzela je vođenje domaćinstva. Kućni poslovi joj nisu smetali da ostane dobar đak u pančevačkoj Gimnaziji.

"Najteže mi je putovanje i to što ima da se radi u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kući, a još ima dosta i da se uči, ali uglavnom sve stižem. Trudimo se nekako sve to da preživimo i da kroz sve zajedno prođemo. Teško je, ali se snalazimo", kaže Tamara Mijajlević.
Mijajlevići žive u kući koja je stara više od sto godina i neophodno je potpuno renoviranje, a i bela tehnika je dotrajala, pa često strepe da zbog kratkog spoja ne dođe i do požara.
"Jako je stara kuća, pa i struja često varniči. Pre neki dan pukao je neki kabl, jer imamo dosta produžnih utikača. Spavamo na kaučima koji su dosta stari", dodaje Tamara.
Tamarini školski drugari prikupili su dobrovoljnim prilozima za nju novčanu pomoć od 40.000 dinara kako bi lepše provela letnji raspust.
"Ona je zlatna, neposredna, svakome će da priskoči u pomoć. Vrlo često kažem deci, pogledajte kako ona pliva i funkcioniše i neka vam ona bude uzor i idol", navodi razredni starešina Janko Marković.
Lokalna samouprava Alibunara često za ovu porodicu obezbeđuje jednokratnu pomoć, a obećali su da će početi i obnovu kuće.
"Obezbedićemo i nešto od školske opreme, laptop zbog onlajn nastave i sve što im treba – od mesečnih karata za prevoz i svega još što je neophodno da im upotpuni jedno bolje detinjstvo i uspešno školovanje", ističe Zorana Bratić, predsednica Opštine Alibunar.
Tamara se nada da neće morati još dugo da spava sa mlađom sestrom u sobi bez grejanja i da će zimu dočekati u mnogo boljim uslovima. Planira sledeće godine da upiše fakultet, jer zna da bez obrazovanja ne može očekivati bolji i lepši život.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.