Tajni hrvatski spiskovi stigli u Srbiju

Izvor: Danas, 14.Jul.2010, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajni hrvatski spiskovi stigli u Srbiju

Republika Hrvatska predala je juče mešovitoj komisiji za ratne zločine, koju su formirale Srbija i Hrvatska, spisak sa 1.534 osobe, protiv kojih se vodi krivični postupak u Hrvatskoj, zbog optužbi da su počinili ratni zločin. Od danas je moguć uvid u te spiskove. U Ministarstvu pravde će biti otvoren poseban kontakt telefon na koji će građani moći da se obaveste da li se nalaze na tom spisku, a zvaničnu potvrdu će moći da dobiju samo podnošenjem pisanog zahteva uz fotokopiju lične karte.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od sutra u ministarstvima pravde u Beogradu i Zagrebu moguć uvid u spiskove lica koja su u dve zemlje osuđena ili osumnjičena za ratni zločin.

Izvor: TV Avala, 14.Jul.2010

Uvid u spiskove lica koja su u Hrvatskoj i Srbiji osuđena, optužena ili su predmet istrage zbog sumnje da su počinila ratni zločin od sutra je moguće ostvariti u ministarstvima pravde u Beogradu i Zagrebu, izjavila je ministarka pravde Srbije Snežana Malović.

Nastavak na TV Avala...

Moguć uvid u spiskove osumnjičenih za ratne zločine

Izvor: Studio B, 15.Jul.2010, 13:12

Zainteresovani građani od danas mogu podneti Ministarstvu pravde Srbije zahtev za dobijanje informacije o njihovom statusu pred pravosudnim organima Hrvatske u vezi sa krivičnim delima ratnih zločina. .."Građanima koji podnesu zahtev biće odgovoreno u najkraćem mogućem roku. Podnošnje zahteva...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.