TV duel Kamerona i lidera ostalih partija 2. april

Izvor: Akter, 21.Mar.2015, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TV duel Kamerona i lidera ostalih partija 2. april

Britanski emiteri saopštili su danas da je postignut dogovor o televizijskoj debati između lidera sedam partija, pred majske opšte izbore u Velikoj Britaniji, prenose

britanski mediji.

Konzervativni premijer Dejvid Kameron suočiće se 2. aprila sa liderom opozicione Laburističke partije Edom Milibandom i vođama drugih partija u TV debati uživo na televizijskoj mreži Aj-Ti-Vi (ITV).

Britanske partije i emiteri mesecima su polemisali o formatu debata, a Kameronovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << rivali laburisti su ga optužili da "glavnom bez obzira beži" od duela "licem u lice" sa Milibandom.

Emiteri su naveli da će Kameron i Miliband biti 26. marta odvojeno intervjuisani, jedan na televiziji Skaj njuz, a drugi na Kanalu 4, i da će odgovarati na pitanja publike iz studija.

Lider laburista će 16. aprila učestvovati u debati na Bi-Bi-Si-ju (BBC) sa kolegama iz Ukipa, Škotske nacionalne partije, Zelenih i velške partije Plejd kamri.

Završni politički duel biće 30. aprila na BBC1, gde će Miliband i lider Liberalnih demokrata Nik Kleg odvojeno odgovarati na pitanja publike iz studija.

Britanci izlaze 7. maja na izbore, za koje analitičari navode da će biti najnepredvidljiviji u poslednjih nekoliko decenija.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.