Izvor: Blic, 08.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Svetska žurka" za spas planete i u Viminacijumu

Viminacijum je sinoć bio jedna od ekoloških prestonica u svetu, u kome je, u okviru projekta „Spasimo planetu”, organizovana „Rimska noć”.

Naš poznati arheološki lokalitet kod Kostolca bio je deo velike „svetske žurke”, manifestacije organizovane u okviru projekta „Spasimo sami sebe”, prepoznatljivim po skraćenici SOS.

U njoj je učestvovao sa Njujorkom, Londonom, Sidnejom, Johanesburgom, Rio de Žaneirom, Šangajom i Hamburgom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i još 50 lokacija širom sveta, uključujući i Antarktik, gde bi tokom 24 sata te planetarne manifestacije trebalo da nastupi oko 150 najpoznatijih muzičara.

Kako i dolikuje Viminacijumu, najvećem gradskom naselju i centru rimske provincije Gornje Mezije, koji je nastao sredinom I veka, „Rimska noć” je počela pompom, svečanim defileom, u čijoj povorci su bili „senator” i „liktori”.

Posle koncerta klasične muzike kvarteta „Intermeco”, koji je održan u carskom mauzoleju, na glavnu scenu je između ostalih izašla i rok grupa Van Gog.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.