Sutra počinje BARS 2017: Prva dva MiG-a 29 sleću u Srbiju a njihovi piloti danas stigli u ruski Top Gan

Izvor: TangoSix.rs, 02.Okt.2017, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra počinje BARS 2017: Prva dva MiG-a 29 sleću u Srbiju a njihovi piloti danas stigli u ruski Top Gan

U trenutku dok se transportni avion An-124 koji prevozi prva dva aviona MiG-29 za Srbiju nalazi u vazduhu, na putu do vojnog aerodroma Batajnica, Ministarstvo odbrane Ruske Federacije objavilo je da su srpski piloti-lovci danas stigli u Lipeck, u 4. Centar za borbenu obuku i preobuku letačkog sastava, elitnu školu za pilote koja se može uporediti sa nekada u pop-kulturi popularnim američkim Top Ganom.
Pripadnici 101. lovačko-avijacijske eskadrile i 890. mešovite helikopterske >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << eskadrile provešće nedelju dana u Lipecku (kako je Tango Six već ranije izvestio) u okviru trećeg izdanja vežbe BARS. Najznačajnije vazduhoplovne vežbe koju je Srbija sa Rusijom izvela u novembru 2015. i zatim u oktobru 2016. godine.
– U vazduhoplovnom centru Lipeck danas počinje najznačajnija zajednička Rusko-Srpska vežba u obuci borbene upotrebe aviona MiG-29 i helikotera Mi-8 – „BARS 2017“.
Teme vežbi koje će biti realizovane biće u oblastima presretanja u vazduhu, borbenog traganja i spasavanja, gašenja požara, desantu borbenih trupa i jurišnih dejstava po zemaljskim ciljevima.
Kao dodatak, piloti dve države vežbaće vazdušnu borbu na srednjim daljinama kao i gađanje zemaljskih ciljeva. – stoji u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.
Ko zna bolje da koristi MiG-29 od zemlje koja ga je proizvela? Detalj sa prvog BARS-a / Foto: Ministarstvo odbrane Srbije Lipeck je danas glavna baza za proučavanje borbenih sposobnosti različitih tipova taktičkih aviona koji se nalaze u sastavu Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije a iskustva koja su stečena iz različitih letnih eksperimenata se primenjuju u daljem razvoju vazduhoplova kao i u definisanju njihove borbene primene.
U njegovom sastavu se nalaze i akro-grupe ’’Ruski Vitezovi’’, ’’Striži’’ i ’’Sokolovi Rusije’’ koji na najbolji način predstavljaju rusku avijaciju, veštinu pilota i manevarskih sposobnosti aviona.
Strukturu centra čine Avijacijska grupa sa 968. instruktorskim mešovitim avijacijskim pukom za istraživanje sa 4 eskadrile i to 1. lovačkom eskadrilom sa avionima Su-27 i UB, Su-27SM, Su-30SM, Su-35S, 2. lovačkom eskadrilom sa MiG-ovima 29, MiG-29SMT, 3. bombarderskom eskadrilom sa avionima Su-24M i Su-34 i 4. jurišnom eskadrilom koja leti na Su-25 i Su-25SM.
Pripadnici jedinica koje se nalaze u formaciji Centra učestvuju na svim važnim vazduhoplovnim događajima, kako u Rusiji tako i u inostranstvu. Nijedna velika vežba, parada ili aeromiting ne može da prođe bez letenja aviona Lipeckog aviocentra.

The post Sutra počinje BARS 2017: Prva dva MiG-a 29 sleću u Srbiju a njihovi piloti danas stigli u ruski Top Gan appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaboravite Flight Radar, šerujte ovo: Prvi video sletanja Antonova 124 na Batajnicu!

Izvor: TangoSix.rs, 02.Okt.2017

Kako javljaju Novosti i kako je bilo za očekivati (ne dobija ratno vazduhoplovstvo lovačke avione svaki dan) danas je isporuku prva dva aviona MiG-29 pored batajničkog aerodroma čekala i manja armija spotera i zainteresovanih građana.. Objavljujemo prvi video sletanja zahvaljujući Tango Six čitaocima...

Nastavak na TangoSix.rs...

Srpski i ruski piloti vežbaju na "migovima" u Lipecku

Izvor: RTS, 03.Okt.2017, 11:51

U vazduhoplovnom centru u Lipecku u Rusiji počela je zajednička rusko-srpska vojna vežba "BARS 2017" (Bratstvo aviatorov Rossii i Serbii). U vežbi učestvuju posade aviona "mig 29" i helikoptera Mi-8. . Angažovano je ukupno...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.