Izvor: RTS, 06.Avg.2020, 16:30

Sud poništio rešenje o smeni rektora Univerziteta u Kragujevcu

Presudom odeljenja Upravnog suda u Kragujevcu poništeno je rešenje Ministarstva prosvete kojim je prof. dr Nebojša Arsenijevića razrešen dužnosti rektora Univerziteta u Kragujevcu. Predmet će biti vraćen nadležnom organu na ponovno odlučivanje.
U obrazloženju presude suda navodi se da je profesor Arsenijević kao tužilac "osporio zakonitost rešenja tuženog organa, jer u postupku donošenja rešenja, nije postupljeno po pravilima postupka i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << činjenično stanje je netačno utvrđeno ".

Upravni sud predmet vraća nadležnom organu na ponovno odlučivanje.
U ponovnom postupku, kako se navodi u presudi ,"tuženi organ je dužan da otkloni učinjenu povredu pravila postupka na koju mu je ukazano presudom i donese novo, na zakonu zasnovano rešenje ".
Nebojša Arsenijević je rešenjem resornog ministarstva 4. juna 2018. godine razrešen dužnosti rektora Univerziteta u Kragujevcu, nakon čega je je podneo tužbu Upravnom sudu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.