Subota koju smo dugo čekali – 27 stepeni, 24 sata dozvoljeno kretanje

Izvor: RTS, 09.Maj.2020, 06:02

Subota koju smo dugo čekali – 27 stepeni, 24 sata dozvoljeno kretanje

Vikend sa zabranom kretanja pratio nas je proteklih nedelja, izuzev prethodnog, kada zabrana važila od 18.00. Danas je prva subota tokom koje nema policijskog časa, a temperature će biti gotovo letnje, pa svi koji nemaju poslovnih obaveza moći tokom celog dana da uživaju. Oprez je i dalje neophodan, treba voditi računa o zdravlju i zaštititi i sebe i druge.
Sve što nam je trebalo, tu je – sunčan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dan i neograničeno vreme za kretanje. Mnogi su ovu subotu dočekali sa nestrpljenjem, kako bi se videli sa porodicom i prijateljima. Sve to može i prijaće, itekako, ali uz mere predostrožnosti jer još traje epidemija.

U šetnju tokom celog dana mogu i najstariji sugrađani, kojima je nedeljama bilo zabranjeno kretanje, osim u posebnim terminima kada su mogli u kupovinu. 
Subotnje temperature pokazuju da nam je leto sve bliže. Tokom celog dana biće sunčano i znatno toplije, uz slab vetar. Jutarnja temperatura biće od pet stepeni, a najviša dnevna čak 27.
Vreme je idealno za uživanje u prirodi, džoging, vožnju biciklom ili za, najjednostavnije, uživanje na terasi. Naravno, ako nemate poslovnih obaveza.
Ne zaboravite da redovno perete ruke, što je moguće češće, nosite masku i rukavice na mestima gde postoji pojačani rizik, i uvek održavajte distancu od najmanje dva metra.
Epidemija u Srbiji slabi, ali koronavirus nije nestao. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

VIKEND BEZ POLICIJSKOG ČASA I 27 STEPENI Pravo je vreme da izađete napolje, duboko udahnete i upijate sunce, ali pod OVIM USLOVIMA

Izvor: Blic, 09.Maj.2020

Vikend sa zabranom kretanja pratio nas je proteklih nedelja, izuzev prethodnog, kada kretanje nije bilo dozvoljeno od 18 sati. Danas je prva subota tokom koje nema policijskog časa, a temperature će biti gotovo letnje, pa svi koji nemaju poslovnih obaveza moći tokom celog dana da uživaju. Oprez je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.