Stvari koje ne izlaze iz mode

Izvor: TvojPortal.com, 11.Jun.2011, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stvari koje ne izlaze iz mode

BizLife Svet mode je ponekad vrlo teško pratiti, a i za to treba dosta novca i upornosti. Uostalom, moramo li pratiti modu slepo i biti obučeni u zadnje produkte modne industrije? Ako želite biti uvek moderni, onda ne morate pomno pratiti modu, nego znati pravila stila koja su gotovo uvek ista i vreme ih ne može pregaziti.  Koliko ste samo puta videli na televiziji i u časopisima modu iz 60-ih, 70-ih i 80-ih i videli hrpu stvari koje se i danas nose. Postoje stilovi koji su uvek in i koje vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << ne gazi.



Klasični stil -  ženski kompleti, suknja i sako, haljine u obliku slova A, pantalone na "peglu", marame i beretke, su samo neke stvari iz mode koje su se nosile još 60ih, a zastupljene su i danas. Setimo se Sofije Loren, Džeki Kenedi i drugih dama iz prošlog veka i uporedimo današnje zvezde s njima, pa ćemo naći toliko sličnosti u odevanju.
Da ne spominjemo džins koji nikada nije i neće izaći iz mode. Menjaju se samo krojevi, a neki se čak iz decenije u deceniju i ponavljaju.

Rokerski stil - kožne jakne, marame, crna boja, lude naočale, čizmice, poderane farmerke...sve se to vratilo danas u  modu. Stil zločaste devojke, poput Madonne u 80-im godinama, nikada neće izaći iz mode.
Marlen Ditrih i Dajan Kiton su usvojile „muškobanjasti stil“  još u 1930-ima i 1970-ima. Sako, duge široke pantalone, šešir i kravata...neretko ćete i danas videti, posebno poznata lica, da se ovako nose.

Hipi stil - hipici su ostavili veliki trag u svetu mode i hipi stil  je nekako postao i stvar ličnog izbora odevanja. Traperice, cvetni uzorci, lenonke, neočešljana kosa, dugi šalovi oko vrata - sve ste to viđali i na fotografijama svojih roditelja, a možda ste i samo odabrali ovakav stil odevanja. Nekim stilovima vreme ništa ne može.

Dakle, svoj stil možete i sami osmisliti, ne mora to biti hipi, rokerski ili čisto elegantni. U odevanju je važno da budete originalni, da se dobro osećate i da se oblačite prema svojoj figuri.

Džins je alternativa za sve i uz dobar džins ćete lagano uklopiti sve ostalo na sebi. Uostalom, dobrom torbom, satom i velikm naočalama, prekrićete sve sitne nedostatke i uvek izgledati fantastično. Ponekad je potrebno sasvim malo stvari, a da izgledate seksi.

Vodite računa za koje prilike šta oblačite. Naravno da nećete u trenirci i farmericama otići na svadbu, ali isto tako, ako imate svoj stil, onda ćete za svaku priliku imati šta obući i pokazati se u najboljem svetlu.

Modastil

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.