Izvor: RTS, 03.Jul.2020, 11:22

Studentski parlament: Postigli smo dogovor sa Šarčevićem

Studentski parlament Beogradskog univerziteta saopštio je da je sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem dogovoreno da studenti neće biti iseljeni iz domova kao i da će oni koji su pozitivni dobiti priliku da dodatno polažu ispite.
Navodeći da čekaju usvajanje svih dogovora, Studentski parlament je dodao i da čeka odgovor na produžetak roka boravka u domovima i da su nadležnim zbog tog zahteva dostavili spisak završetka julskog ispitnog roka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za sve fakultete Univerziteta u Beogradu.
Predstavnici studentskog parlamenta naveli su da će na sledećoj sednici Senata BU predložiti usvajanje obaveznog dodatnog roka za sve fakultete, jer znaju da ga neki do sada još nisu usvojili.
"Smatramo da je donošenje te odluke hitno i da ne sme biti u formi preporuke, niti da se kao i do sada odlaže kao tačka dnevnog reda", navodi Studentski paralament.
Studenti koji su zaraženi, kako kažu, dobiće priliku da dodatno polažu ispite iz rokova koje su propustili, za šta će se zalagati Ministarstvo.
Za srednjoškolce koji će propustiti polaganje prijemnog ispita odluka će biti tek doneta, navodi Studentski parlament i dodaje da Ministarstvo traži način kako da izađe u susret tom zahtevu.
Ministar je za Tanjug rekao da će se u ponedeljak znati šta će se dogoditi po tom pitanju ali da svakako niko neće biti oštećen.
Studentski paralamet podseća da je broj zaraženih studenata iz studentskih domova u Beogradu na osnovu podataka Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata - 49.
Studenti koji su zaraženi izolovani su u posebne objekte.
Predsednica Studentskog parlamenta BU Margareta Smiljanić rekla je za Tanjug da od početka vanrednog stanja razgovaraju sa svim nadležnim za visoko obrazovanje i studentski standard.
"Naši zahtevi i molbe su delimično ispunjeni, nastojimo da oni budu ispunjeni. Nećemo dozvoliti da studenti budu iseljeni, da se dozvoli martovski scenario", rekla je Smiljanić.
Ministar prosvete Mladen Šarčević potvrdio je danas za RTS da se studentski domovi ne zatvaraju, kao i da će studenti i u avgustu moći da polažu ispite.
Grupa studenata, koja se okupila na platou ispred Filozofskog fakulteta tražeći od Vlade i ministarstva da ostanu u studentskim domovima do kraja akademske godine a ne do kraja ispitnog roka – razišla se nakon što su dobili uveravanje da će njihovi zahtevi biti ispunjeni.
Predsednik Aleksandar Vučić sinoć je najavio da će u okviru pooštravanja mera za suzbijanje koronavirusa biti zatvoreni i svi studentski domovi u Beogradu.
To je izazvalo nezadovoljstvo među studentima koji su sinoć izašli na ulice Beograda u znak protesta.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Studenti postigli dogovor sa Šarčevićem: Neće biti iseljeni iz domova, pozitivni na koronu će dobiti dopunski rok

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2020

Studentski parlament Beogradskog univerziteta saopštio je danas da je sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem dogovoreno da studenti neće biti iseljeni iz domova kao i da će oni koji su pozitivni dobiti priliku da dodatno polažu ispite...Navodeći da čekaju usvajanje svih dogovora, parlament...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Doneta odluka vezana za studente: Spisak šest tačaka Ministarstva prosvete

Izvor: Večernje novosti, 03.Jul.2020

Upravo je završen sastanak sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem na kome su saopšrene odluke koje će biti usvojene u toku sledeće nedelje, a tiču se studenata. Upravo je završen sastanak sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem na kome su saopšrene odluke koje će...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.