Studenti zahtevaju proveru školarina

Izvor: Blic, 26.Maj.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti zahtevaju proveru školarina

Studentski parlament danas će od fakulteta zatražiti da im u roku od osam dana dostave specifikacije troškova, kako bi utvrdio da li su najavljena povećanja školarina opravdana.

Studenti će oformiti tim, a angažovaće i revizora koji će upoređivati dobijene podatke sa stvarnim stanjem. Ukoliko se pokaže da akademci ne dobijaju ono što plaćaju, predstavnici studenata spremni su i na proteste.

Studentski parlament Beogradskog univerziteta održao je juče sednicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pošto je većina državnih fakulteta najavila da će od oktobra školarina za samofinansirajuće studente biti povećana.

- Jedan od naših zahteva je da nam fakulteti u roku od osam dana dostave specifikaciju troškova. Mi želimo da utvrdimo da li studenti zaista dobijaju sve ono što su platili i da li su te cene realne. Rešili smo da oformimo poseban tim koji će se time baviti, a angažovaćemo i revizora da nam nešto ne bi promaklo. Da se ne bi ponovila prošlogodišnja situacija u kojoj su mnogi fakulteti izbegli da nam dostave specifikacije, ovog puta ćemo se pozvati na Zakon o dostupnosti informacija od javnog značaja - kaže za „Blic" Nemanja Petrović, predsednik Studentskog parlamenta.

Kao krajnja varijanta ne isključuje se ni organizovanje protesta.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Studentski parlament: Neopravdano povećanje školarina

Izvor: Politika, 26.Maj.2008

Ako fakulteti ne dostave realne izveštaje o načinu na koji se koristi novac od školarina, Studentski parlament će pozvati akademce na protest ..Studentski parlament tražiće od osam fakulteta u Beogradu Univerziteta koji su povećali cene školarine da obrazlože tu odluku i dostave specifikaciju...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.