Izvor: B92, 02.Jul.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strajk sindikata pravosudja

Beograd -- Vlada Srbije ne moze da prihvati ucene i ultimatume kao metod borbe, ocenilo je republicko ministarstvo pravde povodom najave Sindikata pravosudja Srbije da ce u sredu stupiti u strajk, ukoliko do 1. jula zaposlenima u pravosudju ne budu povecane plate za 100 odsto. Republicko ministarstvo pravde ce, kako je saopsteno, u dogovoru sa ministarstvom finansija i ekonomije "uloziti sav potreban napor" kako bi se u skladu sa budzetom zarade povecale i utvrdila dinamika tog povecanja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Republicki Odbor Sindikata zaposlenih u pravosudju ostaje pri protestu koji je najavljen za sredu u 15 casova ispred Vlade Srbije, kaze za Radio B92 predsednica tog Sindikata Slavica Zivanovic, isticuci da ni u utorak nije doslo do kompromisa. "Danas sam imala telefonski razgovor sa sekretarom ministra Batica, gde mi je saopsteno da se cine napori da dodje do pregovora sa nadleznima u ministarstvu finansija. Posle toga me niko vise nije kontaktirao. Ishod tog razgovora nista bitno nije promenio, do najave nekih pregovora i zakazaivanja termina pregovora nije doslo. Ponavljam da ovo sto radimo nije ucena, ali pritisak jeste. Ucena nije zato sto smo 15 meseci vodili bezuspesne pregovore, te stoga ostaje najavljeni protest. Cela Srbija je pokrenuta i mi to sada ne mozemo da obustavimo, rok vladi koji je dat istekao je u ponedeljak u 15 casova", rekla je ona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.