Šteta od nevremena u Kniću oko 1,5 milijardi dinara

Izvor: S media, 13.Avg.2010, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šteta od nevremena u Kniću oko 1,5 milijardi dinara

Predsednik opštine Knić Borislav Busarac doneo je danas odluku da se 15 od 36 sela te opštine proglase područjem zahvaćenim elementarnim nepogodama.

Šteta je procenjena na oko milijardu ipo dinara.

To je područje od 5.200 hektara i čini jednu trećinu obradivog zemljišta u opštini Knić.

Oluje su u tom kraju bile 31. jula i 6. avgusta.

Na današnjoj sednici Opštinskog veća u Kniću procenjeno je da je šteta od nevremena oko 1,5 milijardi >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << dinara, od čega je direktna šteta naneta usevima 820 miliona dinara.

Godišnji opštinski budžet Knića je 240 miliona dinara.

Na osnovu izveštaja stručnih komisija utvrdjeno je da su potpuno uništeni kupus i lubenice, paradajz i paprike 90 odsto, šljiva, soja i kukuruz su stradali 80 odsto, dok je šteta na poljima gde su krompir i luk, jabuke i kruške, 50 do 60 odsto.

U nevremenu je oštećeno 80 lokalnih i 180 nekategorisanih puteva u 33 sela.

Oštećena je i škola u selu Guberevac, za čije je saniranje potrebno oko četiri miliona dinara, a izvesno je da nastava u toj školi neće početi 1. septembra.

Na sednici Opštinskog veća je ocenjeno da je protivgradna zaštita u potpunosti zatajila i da je sa svega 21 protivgradnom raketom branjeno područje 36 sela površine 413 kvadratnih kilometara.

Opštinsko veće je danas odlučilo da od Vlade Srbije zatraži formiranje avionske protivgradne zaštite na području opštine.

Predsedniku opštine je predloženo formiranje opštinskog štaba za vanredne situacije.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.