Izvor: RTS, 18.Jun.2021, 15:19

Stefanović: Srbija ozbiljna zemlja koja brine o svojoj vojsci

Ministar odbrane Nebojša Stefanović prisustvovao je u valjevskoj kasarni "Vojvoda Živojin Mišić" svečanosti polaganja zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka junske generacije.
Stefanović je, tom prilikom, poručio i da će združena vežba na Pešteru koja se izvodi 27. juna pokazati šta znači dobro opremljena i dobro uvežbana vojska, kao i koliko je Srbija danas ozbiljna zemlja koja brine o svojoj vojsci, saopštilo je Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odbrane.

Kako se navodi, na vernost otadžbini u valjevskoj kasarni obavezalo se 220 mladića i 40 devojaka iz tri centra za obuku Vojske Srbije.
Čestitajući im položenu zakletvu, Stefanović izrazio je zadovoljstvo čvrstinom i odsečnošću njihovog stroja i istakao da mu je posebna čast što prisustvuje zakletvi najmlađih vojnika.
"Ovaj častan čin je na ponos vama, vašim porodicama, vašim najbližima i vašim najmilijima, ali i celom našem Ministarstvu odbrane, vojsci i celom našem narodu. Čast je najveća i najviša moralna vrednost vojnika", dodao je Stefanović.
Kako je naglasio, vojnik čuva čast u svom srcu i ona ga podstiče da ostane lojalan svojoj zakletvi.
"Uveren sam da ćete vi ove danas izgovorene reči zakletve nositi trajno u svom srcu i dobro ih zapamtiti. Danas ste u kasarni koja nosi ime po našem znamenitom vojvodi Živojinu Mišiću, a u njegovoj čuvenoj - 'život je večita borba. Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred', nalazi se, rekao bih, u najkraćem, najbolji opis našeg naroda", rekao je ministar.
Istakao je da je Srbija zemlja ponosnih i hrabrih ljudi, slavne tradicije, slavne istorije i velikih vojskovođa.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović: Srbija ocenjena kao najznačajnija vojna sila bivše Jugoslavije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2021

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je da je Srbija danas ocenjena kao najznačajnija vojna sila bivše Jugoslavije i da je visoko rangirana u svetu zato što je država odlučila da investira u svoju vojsku...On je na svečanosti polaganja zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.