Stefanović: Kazne za nelegalno posedovanje oružja biće drakonske

Izvor: Blic, 02.Jul.2016, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Kazne za nelegalno posedovanje oružja biće drakonske

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pozvao je večeras građane da legalizuju ili predaju oružje koje poseduju i upozorio da će kazne za nelegalno posedovanje oružja biti "drakonske".

Gostujući na televiziji Pink povodom višestrukog ubistva u Žitištu kod Zrenjanina, Stefanović je kazao da u Srbiji postoji opšti trend smanjenja oružja u legalnom posedu, ali i da je u roku od tri do četiri meseca, podneto 466 krivčnih prijava za ilegalno posedovanje oružja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Pre dva dana pokrenuli smo novi proces legalizacije oružja bez ikakvih krivičnih posledica, a u prošlogodišnjoj akciji, građani su predali više stotina komada oružja. Zahtevaćemo pooštravanje krivičnih sankcija i neće biti uslovnih kazni, već ćete ići na robiju za nelegalno posedovanje oružja - kazao je ministar.

Pročitajte još:

Govoreći o zločinu u Žitištu, Stefanović je kazao da "ništa nije ukazivalo da će se takva tragedija dogoditi".

- Ovo je užasna tragedija koja je pogodila sve građane. Ništa nije ukazivalo da će se to dogoditi, nije bilo pretnji, nikada niko nije došao u policiju niti podneo prekršajnu ili krivičnu prijavu protiv osumnjičenog za ova ubistva - kazao je Stefanović.

Pet osoba je ubijeno i 20 ranjeno u mestu Žitištu, kod Zrenjanina, kada je jedan muškarac prošle noći ušao u lokalni kafić i počeo da puca iz automatske puške koju je imao nelegalno.

U Kliničkom centru Vojvodine (KCV) u Novom Sadu je troje ranjenih, a jedna osoba je u "izuzetno teškom stanju", dok su ostali većinom primljeni u bolnicu u Zrenjaninu. Policija je napadača uhvatila, a sumnja se da je motiv ubistva bio ljubomora, jer je prvo ubio suprugu s kojom nije živeo već neko vreme.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Kazne za nelegalno posedovanje oružja će biti drakonske"

Izvor: B92, 02.Jul.2016

Beograd -- Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pozvao je građane da legalizuju ili predaju oružje koje poseduju...On je upozorio da će kazne za nelegalno posedovanje oružja biti "drakonske"...Gostujući na televiziji Pink povodom višestrukog ubistva u Žitištu kod Zrenjanina, Stefanović...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.