Stari pasoši do kraja 2009. godine

Izvor: Glas javnosti, 23.Dec.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stari pasoši do kraja 2009. godine

BEOGRAD - Skupština Srbije usvojila je danas izmene Zakona o putnim ispravama kojima je važenje starih pasoša produženo do kraja 2009. godine. Rok za važenje starih pasoša je produžen zbog poteškoća u ispunjavanju tehničkih uslova za izradu novih pasoša, kao i zbog nemogućnosti da se zamena starih pasoša za nove završi do kraja 2008. godine. Stari pasoši se ne izdaju od 1. novembra ove godine.

Usvojen je i Zakon o uređenju sudova koji utvrđuje novu mrežu sudova koja će >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << biti uspostavljena od 1. januara 2010. godine, kao i njihovu nadležnost. Prema tom zakonu Vrhovni kasacioni sud je najviši sud u državi i njegovo sedište je u Beogradu. Umesto opštinskih biće formirani osnovni sudovi, umesto okružnih - viši sudovi. Formiraće se i apelacioni sudovi koji odlučuju o žalbama, a umesto trgovinskih privredni sudovi.

Savet bira sudije

Skupština je juče usvojila i Zakon o javnom tužilaštvu kao i Zakon o Državnom veću tužilaca. Utvrđeno postojanje više vrsta tužilaštava i njihova hijerarhija, kao i vrednovanje i disciplinska odgovornost tužilaca i njihovih zamenika.

DEFICIT 49,6 MILIJARDI DINARA

Poslanici ju juče započeli raspravu o Predlogu zakona o budžetu Srbije za 2009. godinu predviđeni su prihodi od 698,7 milijardi dinara, a rashodi 748,3 milijarde dinara.

Prema tom aktu budžetski deficit iznosi 49,6 milijardi dinara. U strukturi projektovanih rashoda najviše sredstava, 233,7 milijardi, planirano je za transfere organizacijama obaveznog socijalnog osiguranja, za subvencije 40,9 milijardi i plate zaposlenih 151,5 milijardi dinara.

Za socijalnu zaštitu iz budžeta je planirano 72,2 milijarde, dok je za transfere ostalim nivoima vlasti planirano je 73,6 milijardi dinara.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skupština usvojila Zakon o javnim nabavkama i izmene Zakona o državnim službenicima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Dec.2008, 16:37

BEOGRAD - Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o javnim nabavkama koji bi trebalo da obezbedi efikasnije i ekonomičnije sprovođenje postupka javnih nabavki, jačanje konkurencije, ali i mehanizme za suzbijanje korupcije. Skupština Srbije usvojila je i izmene zakona o državnim službenicima kojima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Skupština u poslednji čas: Stari pasoši važe do kraja 2009.

Izvor: 24sata, 23.Dec.2008

Srpski državljani koji su planirali da novogodišnje praznike provedu van granica naše zemlje mogu da odahnu jer je Skupština Srbije juče usvojila izmene Zakona o putnim ispravama, kojima je važenje starih pasoša produženo do kraja 2009. Za izmene zakona koje su donete u poslednjem trenutku, glasalo...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.