Starcu u Kuršumliji preti smrzavanje, službe ne reaguju

Izvor: NaDlanu.com, 07.Jan.2015, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Starcu u Kuršumliji preti smrzavanje, službe ne reaguju

U napuštenoj školi u selu Žuč kod Kuršumlije, Dragosiju Mijajloviću (85) preti smrzavanje, jer se kuršumlijski Centar za socijalni rad oglušio na pozive meštana da mu obezbede adekvatan smeštaj, tvrdi meštanin Miroslav Ilić.

Meštani traže od ministra za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja Aleksandra Vulina, da ispita rad Centra za socijalni rad u Kuršumliji.

- U više navrata sam zvao Centar za socijalni rad da Dragosiju nađu adekvatan smeštaj. >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << Međutim, nisu reagovali. Jedino su mu u susret izašli lekari kuršumlijskog Doma zdravlja i ukazivali lekarsku pomoć - rekao je Ilić.

Dragosije Mijajlović nekoliko godina živi u napuštenoj školi u selu Zzuč. Kako tvrde meštani nije sposoban da se stara sam o sebi. Meštanin sela Žuč Miroslav Ilić rekao je da je u više navrata o tom slučaju obaveštavao Centar za socijalni rad, čiji je Dragosije korisnik.

- Umesto da mu oduzmu poslovnu sposobnost i smeste ga u Dom za stare, oni nisu hteli da reaguju. On je sada u veoma teškom stanju, preti mu smrzavanje jer u učinonici gde živi, nema vrata, ni prozora. Vatru mu lože meštani i slučajni prolaznici. Nahranimo ga kako ko iz sela stigne - kaže Ilić.

U Centru za socijalni rad nismo uspeli da dobijemo izjavu povodom ovog slučaja.

Nadlanu /izvor: Blic

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.